20-09-2023: Aubel

Woensdagmorgen 10.00 uur. Piet J staat al te wachten op het vertrekpunt als Ger en Frans arriveren gevolgd door Hub en Twan en als laatste Pe. Dan denk je we gaan met ons zessen op stap maar Pe kwam alleen melden dat de batterij van zijn schakelmechanisme op nul stond dus geen km'ers voor Pe.

Als Hub Aubel als richting aangeeft moeten de klimmersbeentjes aangesproken worden vooral als we Aubel rechtsom dus via Sippenaken moeten bereiken. Vol goede moed op pad ri Catsop waar we toch weer met zijn zessen zijn als Ger H aansluit. Het is een beetje saai als je weer over de felle wind tegen moet hebben maar de Garmin geeft een extreme tegenwind van 30 km/uur aan. Dit gegeven nodigt niet uit tot het uiterste te gaan of met andere woorden met de tong op het wiel in Aubel aan te komen. Intussen heeft Ger H in Mechelen ons bedankt en richting thuisbasis gekozen. Dus weer met zijn vijven als we in Aubel arriveren op onze vaste pauzeplaats.

Als we van de eerste slok van onze koffie hebben genoten staat tot ieders verrassing ineens Pe voor de deur, die in zijn eentje de rit naar Aubel heeft afgelegd. Chapeau.  

Tijdens de pauze besluit Hub de makkelijkste route terug te nemen, die op ieders goedkeuring kan rekenen. De terugreis die grotendeels in neerwaartse lijn is en met de wind in de rug zodat dit niemand dwingt tot het uiterste te moeten gaan. Zo eindigen we weer een prima rit en ook nog met zijn zessen. Mannen bedankt en tot de volgende ronden.

Afstand = 84 km     Hoogtemeters = 711 mtr     Gemiddelde = 22,4 km/uur

De route:

Gps-gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/12067894051