20-05-2024: La Heydt en Ulvend en een verrassing

Pinkstermaandag met vijf aan de start, Silvio, Wil, Ger, Martin en Henk. Afgelopen week veel wateroverlast rondom Moelingen, dus daar blijven we uit de buurt. Doel vandaag is de klim van La Heydt. Op de kruising van Mesh - Gravenvoeren stond een brandweerwagen, lagen slangen over de weg ... en bewoners van een huis bezig om alle huisraad uit de kelder te slepen .. de Franse benaming van een brandweerman is 'pompier', logisch toch? Bij het binnenrijden van Warsage (Weerst) hetzelfde tafereel, maar wij gaan linksaf naar La Heydt. De weg omhoog heeft de mooie naam 'Chemin du Bois du Roi' ofwel de weg naar Koningsbos. De klim is niet al te zwaar, ligt eraan hoe je het indeelt, want de uitloop boven in het dorp is nog erg lang licht klimmend. Bovenop verzamelen en linksaf over de Winerotte en links omlaag naar Pietersvoeren en verder door ri Maartensvoeren voor de klim naar Ulvend. Koffie nuttigen we in Gulpen. Het terras van de Zwarte Keizer was gesloten (personeel?) en daar spint de buurman garen bij. Onder een lekker zonnetje babbelen we over onderwerpen die bij onze leeftijd horen (dat kan ik zeggen, nu Petra er vandaag niet bij is) zoals trapliften, wie dat dan betaalt, rugzakjes, en schobbejakken die schatrijk worden aan de financiering vanuit het rijk voor ouderen voorzieningen.

Opgelucht dat wij nog lekker kunnen fietsen, en het dus nog ver weg lijkt, gaan we eendrachtig de Inbergracht op, haken aan bij een snelle Duitser en daardoor een paar tellen sneller thuis na 84 km en 700 hm.

PS: nu ik dit aan het 'schrijven', barst de regen los, te meer een mooie fietsrit.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/15486088837

En dan nu de verrassing ... gister bij een terrasje iets opmerkelijks.

Mijn oog viel op iets vreemds aan een renfiets, volbeladen met tassen en nog meer. Dat vreemde was een naad in de dikke schuine buis langs de bidonhouder .... ik dacht de acculader van een e-race-bike? De eigenaar kwam met het antwoord, het was het klepje van een opbergvakje voor de bandenlichters en zo.

img_1312-standard.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb