20-04-2022: Bloesemtocht Borgloon

Nadat Hub al een aantal keren te kennen heeft geven een bloesemtocht op het programma te hebben staan. Tenminste als de natuur zich van de beste kant laat zien, wat mede gezien de weergegevens van de laatste periode ook geschieden. Tegen onze gewoonte in vertrokken Hub, Sjraar, Toine, Ger en Frans met een briesje in de rug richting Maastricht om na een klein aantal kilometers verder de Belgische grens over te steken en vanaf hier te genieten van de op verschillende plaatsen al ontluikende natuur waarna we na 55 kilometers zonder echt geleden te hebben, zoals onderstaande foto uitstraalt, in een mum van tijd pauzeplaats Borgloon bereiken. 

Hoe anders verloop de terugweg, niet wat de natuur of wegen betreft maar door de steeds feller wordende tegenwind. Harken noemde eens een bekende wielrenner het. Ondanks dat dit ons lot zal zijn tot in Elsloo, helpen we elkaar door zo goed en zo kwaad als het kan, iedereen zijn portie kopwerk naast Hub te doen verrichten.

Nadat we Hub in Elsloo nogmaals bedankt hebben zit er voor ons weer een prima rit erop, maar mag Hub nog wat kilometer tot in Brunssum bij schrijven (misschien het geheim van zijn ontzettend sterk fietsen). Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

 

Afstand = 114 km          Hoogtemeters = 685 mtr          Gemiddelde = 23,7 km/uur

Gps gegevens: https://www.strava.com/activities/7013034645 

borgloon.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                       

Maak jouw eigen website met JouwWeb