20-03-2022: Gulpen met sneeuwvlokjes

Zondagmorgen, betrokken en met 4 graden aan de kouwe kant, gelukkig minder wind dan gister. Een paar afmeldingen vanwege snotneus, coronatest en werken. Met Martin, Piet, Ger H, Fred en Henk vandaag naar Gulpen. In grote lijnen van Cadier en Keer bij d'r Mathieu rechts omlaag, vervelende steile afdaling naar uiteindelijk Eckelrade -> Mheer -> Reijmerstok -> Gulpen -> Ingber -> Elsloo.

Twee stukken die niet zo vaak in de route zitten: omhoog op tandvlees (althans ik) bij Jeugdzorg St Jozef en een verborgen klim vanuit een buitenwijkje van Gulpen omhoog naar Ingber; de Beversberg. De naam heb ik nog nooit van gehoord, de klim is mooi. En nog vermeldenswaard: bij Banholt voorwaar een paar sneeuwvlokjes, en daar bleef het gelukkig bij.

Pauze bij de Zwarte Ruiter. Er was een nieuwe dienster, stond al meteen in het deurgat om ons er op te wijzen dat het terras geen fietsenstalling was. Is het ook niet, maar wie gaat er nu buiten zitten? Nou, ik ken er twee, Ger en Fred zoeken zich een knus plekje onder de luifel en een elektrische terrasverwarming. De andere drie gaan naar toch maar naar binnen, bij de kachel. Gevarieerde praat over clubtenue (voortaan in de nieuwe kleuren), weekendje Veluwe (er komt datumprikker) en fitnessen.

Terug naar Elsloo, totaal 61 km en 500 hm.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/8490614430

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb