19-12-2021: Eerste Solo Corona-rit

Het zat er aan te komen, Corona zit ons weer op de hielen. Fietsen in de groep is weer effe uit den boze. Benieuwd hoe we dit als groep oplossen. In de appgroep werd meteen geschakeld, setjes worden gevormd, sommigen gaan solo.

Het weerbericht zag er goed uit, een flets zonnetje en droog. Maar s'morgens was het vochtig, tegen de miezer aan, maar we wagen het er op. En bij de kerk, was de enigste .... dus solo dan maar.

Ik hou het vlak om een opspelende pijntje in de lies te ontzien. En een ander doel is een pauzeplaats in het Belgische. Dus naar Kanne met als keerpunt Visé. En solo kun je ook permitteren om nieuwe paden te ontdekken. Voor de brug bij Moelingen is een verborgen en 'vergeten' en morsig fietspaadje binnendoor naar Visé met als vlag op een modderschuit de mooie naam 'Balade de Poiriers'. Het maakt deel uit van de Perenboomroute. Mooi zicht op de brug over de Maas. Verderop voorbij het haventje "Quartier Basse-Meuse" pak ik het fietspad langs de oever van de Maas, langs woonboten, onder de brug van Moelingen door en een mooi strak fietspad tot aan en voorbij het veerpontje Lixhe-Eijsden. Mijn oog valt op een straatnaambordje van een smal weggetje in Lixhe, Rue Cremers, hier moet je de snelheid aanpassen vanwege een schooltje. Kanne komt als geroepen, de bril moet ik geregeld petsen vanwege de lichte miezer, de rug begint ook vochtig aan te voelen.

Bij het bekende Kanne en Kruiken gaan de kleren over de hete verwarming, en in m'n eentje geniet ik van de koffie en de plaatselijke krant. Tip: naast mondkap en QR vroeg men ook naar een ID bewijs, gelukkig heb ik altijd een (verlopen) ID kaartje bij me voor noodgevallen.

De terugrit via de boulevard van M'tricht en Smeermaas, en met een tevreden gevoel terug in Elsloo na 70 km. Het motto vandaag: de thuisblijvers hebben weer eens ongelijk.

PS: in het natuurgebied bij Smeermaas kwam me een fietser tegemoet, dik ingepakt op normale fiets, die in het voorbijgaan me deed denken aan onze Jean .... twijfel, zou hij het zijn? zal toch niet? .... de app bracht uitkomst, hit, hij was het! Zijn commentaar .. 'een dag niet gefietst, is een dag ....'. Geweldig.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/7981461647

 

Wandel- en fietstochten - De perenboomroute - Visé (Wezet) - Rand van de Maas

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb