19-10-2022: Linne

De B groep boft vandaag met twee fietsende reporters, Frans en Toine, van beiden hun persoonlijke verhaal. Geweldig, bedankt!!

Van onze reporter Frans: Goede opkomst van de leden van onze TC Elsloo op deze vrij frisse woensdag met een behoorlijk windje om tegen op te boksen. Hub, Joep, Toine, Ger M, Sjraar, Ger H, Fred en Frans vertegenwoordigen de B groep voor een rit naar Linne.

De aanloop tot Aasterberg is bekend terrein. Hierna volgen we de Maas via Leeuwerik, Stevensweert om in Maasbracht eens niet over de brug maar onder de brug onze weg te vervolgen naar pauzeplaats Linne. Fred en Ger H hadden vooraf al te kennen gegeven vroeger af te slaan wegens andere verplichtingen en zo geschiede. Tijdens de pauze werd er effe stilgestaan bij de problemen op dit moment in de wereld met name de oorlogen. Heden en verleden kunnen moeilijk van elkaar losgekoppeld worden wat dit betreft en zo ontstaat het idee, geopperd door Hub om het oorlogsmonument in Montfort (zie bijlage), wat de laatste tijd in de publiciteit is geweest en ook op de terugweg ligt aan te doen. Sint Joost, Slek, Susteren tot Limbricht zijn de plaatsen die we aandoen vooraleer we afscheid nemen van Hub die samen met Joep weer beren-werk verrichtten, natuurlijk niet zonder door iedereen een bedankje in ontvangst te nemen. Fijne leuke rit vooral na de pauze. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 88 km          Hoogtemeters =  189 mtr          Gemiddelde = 25,3 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/9820145154


En hier het verhaal van collega reporter Toine: Rond 10u vanmorgen is het een drukte van belang op het Dorine Verschureplein. Het is prachtig fietsweer en zowel onze eigen ploeg alsook de de C-ploeg zijn met veel renners aanwezig. Vanuit het vertrek koerst ons B-peloton (Fred, Ger h, Ger m, Hub, Joep, Sjraar, Frans en Toine) richting Noorden voor een sportieve maar ook educatieve rit.

Via Meers en Urmond richting Echt vervolgens via de lus bij Ohé en Laak naar Maasbracht en Linne. In tegenstelling tot het golvende parcours van vorige week is het ditmaal zo vlak als een biljartlaken. In Linne is het tijd voor de welverdiende koffie en daarvoor stappen we af bij café den Tegel, minder karakteristiek als de Zwarte Madonna maar toch een vermelding waard in dit verslag. De vriendelijke en hulpvaardige waard bestiert naast het café ook nog een postagentschap annex winkeltje en switcht behendig tussen beide neringen via een inpandige verbinding.

Tijdens de pauze komt de onderwijzer in Hub naar boven en leren we van hem een stukje trieste geschiedenis van het dorp Montfort kennen waar de meesten van ons geen weet van hadden. Montfort heeft voor haar bevrijding in 1945 een zware prijs moeten betalen, het dorp is enkele dagen flink beschoten met granaten en daarbij zijn 186 dorpsbewoners om het leven gekomen. Op het plaatselijke kerkhof houdt een monument de herinnering aan deze gebeurtenis levend. Op de terugweg brengen we vervolgens een bezoek aan dit kerkhof. Voor wie zich wil verdiepen:  Bevrijdingsverhaal Montfort

Na de korte stop op het kerkhof gaat het via Echt en Susteren weer terug naar Stein en Elsloo.

De stats: 88 km met 67 hoogtemeters

De route: https://www.strava.com/activities/7987129432

 

img-20221019-wa0001.jpg  img-20221019-wa0002.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb