19-06-2024: Haaren

In verband met het naderende fietsweekend naar Trier stond een rit met wat hoogtemeters op het programma. Twan J, Joep L, Harrie C, Ger M, Ger H, Sjraar v H en Frans P hebben zich dat voorgenomen.

Bij het verzamelpunt aan de kerk vindt er toch eerst nog overleg plaats omdat er een wens geopperd werd o.a. liefst om 14:00 uur thuis te zijn. Als er dan ook nog iemand met lichte knie probleem zit en tenslotte als we de voorgenomen richting naar Gemmenich zouden aanhouden we heel erg de kans lopen dat we ons zelf de regen en eventuele onweersbuien zouden in fietsen. Mede hierdoor is de optelsom gauw gemaakt en een rit 180 graden gedraaid zodat de nieuwe bestemming Haaren gaat  worden.

Het zou niet echt de rit worden die lang in ons geheugen gegrift zou blijven, niet omdat de wegen of de omgeving ons niet aanstond verre van dat zelf, maar het aantal opstoppingen door grootte veldmachines van de boeren, de gemeentewerkers, een lekke band en zelfs het vernieuwen van het wegdek ligt op de route die ons dwingt deze aan te passen. Twan is daar een meester in zodat we, zij het met enige vertraging, Haaren bereiken. 

De terugreis gaat een stuk voorspoediger tot een tweede lekke band in Nieuwstad hier ons humeur probeert te bederven waar we natuurlijk niet intrappen. Wie wel moet trappen is Harrie wil hij aan de tijdslimiet voldoen wat wel lukken zal als Ger H aanbied hem te assisteren. Al met al is een 'probleemritje' als dit op zijn tijd best te verteren allen al omdat de samenhorigheid van de groep hier nog meer door wordt versterkt.

Voor de liefhebber kan ik de rit absoluut aanbevelen. Mannen bedankt een tot de volgende rond.

Afstand = 81 km     Hoogtemeters = 240 mtr     Gemiddelde = 24 km/uur

Gps-gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/15992868359

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb