19-06-2023: Houthalen-Helchteren

Vandaag zou het weer tropische temperatuur aantikken zodat we via whatsapp de vertrektijd om 9 uur afspreken. We zijn Hub B - Piet C - Jan C - Joep L - Ger M - Harrie C en Frans P.

Bij het vertrek op deze maandag schotelen Hub en Piet, het koningskoppel wat navigatie betreft, ons een rit voor naar Houthalen-Hechteren. Met de Garmin gegevens moeten we het doen met die van Ger omdat hij, die dit normaal regelt, ruzie heeft met zijn Garmin en door geklungel onderweg (niet doen natuurlijk) letterlijk en figuurlijk verder van huis raakt.

Terug naar de rit die voor de pauze weer een hoog geniet gehalte, vooral de richting die we fietsen met verrassende fietspaden en door de bos en heidegebieden, met een kleine domper doordat het beoogde terras gesloten is. Geen nood op naar terras 2 helaas ook gesloten zodat we op vakantiepark “Kelchterhoef” belanden. Het vervolg van de rit laat ook niets te wensen over zodat we weer met een goed gevoel de rit kunnen afsluiten na een dikke honderd kilometers en een enkeling iets meer. Tot slot is dit best wel een aanrader. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

 

Afstand = 102 km          Hoogtemeters = 310 m         Gemiddelde = 23,7 km/uur

Gps-gegevens: https://connect.garmin.com/modern/activity/11377968661