19-01-2022: Maastricht/Eigenbilzen/Wiemesmeer

Grijs grauwe lucht, gevoelstemperatuur rond de 1graad maar de gang naar de startplaats bij de kerk gelukkig wel droog. Ietjes warmer aankleden lost dit probleem op, dus een goede fiets dag. Zeven leden van TC Elsloo waren de zelfde mening toe gedaan te weten Twan, Ger H, Fred, Ger M, Hub, Frans T en Frans P.

De B-groep Ger M, Frans P, en Hub vertrok natuurlijk onder leiding van Hub ri Geulle, voor een rustige en opbouwende rit die in Maastricht over en achter de Noorderbrug richting België zijn vervolg zou vinden.

Als we effe voorbij Smeermaas een stukje niet geasfalteerd overwinnen overgaand op een vrij nieuw aangelegd fietspad horen we achter ons het geluid van een naderende groep fietsers en laat dit nou de boven genoemde overige leden van TC Elsloo zijn die naar achteraf blijkt een kortere rit zouden afleggen.

Wij met ons drie gaan richting Wiemesmeer waar we bij het plaatselijke restaurant, na de plichtplegingen prima werden ontvangen. Na de pauze verrast Hub ons weer op een geweldige terugreis met zoveel indrukken dat ik in Elsloo nog aan genieten ben en dit ook zo wil houden dus als je ook van deze rit wilt genieten ik kan ze jullie aanbevelen.   

Hub bedankt en ook Ger, die een puike prestatie leverde door samen met Hub de hele rit het vuile werk op te knappen. Jammer van de leden van de B groep die deze opbouwende en vrijwel vlakke rit, om wat voor reden dan ook, hebben gemist. Zou zeggen volgende keer beter.

Afstand = 75 km          Hoogtemeters = 270 mtr          Gemiddelde = 24,6 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/8145306883