18-10-2021: Vise en Jekerdal

Maandag, zonnetje en met 9 aan de start: Hub, Joep, Ger&Ger, Fred, Ruud, Piet, Har en Henk.

Als eerste een belangrijke mededeling, het ritverslag van zaterdag suggereerde dat de Brakkeberg beklommen is. Neen, de rit ging andersom, de Brakkeberg af, en de Grote Flap af.

En nu de rit van vandaag. We volgen hub, navraag leert dat de neus richting Visé staat, maar wel via een omweg, natuurlijk. Een lus over de Geulhemmer, de altijd weer vervelende klim vanuit 't Root naar Cadier en Keer en met een grote sprong naar Dalhem waar we linksaf vervelend klimmend richting Richelle gaan, en afdalen naar pauzeplaats Visé.

We bezetten twee tafeltjes, eentje met zich op ons fietsenpark, een eentje die daarop vertrouwt. Slechts zo'n 12 graden, maar uit de wind in een heeeeerlijk zonnetje. De pauzepraat blijft onder ons, maar wat opvalt is de 'appel-service gadget' op elk tafeltje. Een druk op het juiste knopje roept de bediening op voor bestelling of betaling.

De terugweg is er eentje met verrassingen ... in Haccourt omhoog naar de Thier des Bruyeres, met bovenop een vervallen boerderij met Franse uitstraling .... mooi langs de Jeker naar Eben Emael ... en ter hoogte van Veldwezelt gaat Hub een weggetje in wat voor de meesten onbekend is. Een mooi nieuw (2019) fietspad dat door een open gebied, het dal van de Zouw, slingert naar Smeermaas. In het gebied is jaren terug een Fort uit de tijd van Karel de Grote blootgelegd. Zo leer je weer eens wat.

Na 92 km en 700 hm weer veilig en wel terug op honk, met dank voor de mooie route.

de route: https://www.strava.com/activities/6132696910

 

IMG_6866.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb