18-09-2023: Hoeselt

Hub, Piet, Jan, Ger en Frans melden zich vandaag aan de startplaats bij de kerk die na overleg tussen Hub en Piet de boeken in zou kunnen gaan als de rit naar het “kleine café”. Met name zou kunnen, want beide giganten hebben geen Garmin of een of ander navigatie apparaat nodig, maar kwamen alleen niet op de naam van het plaatsje waar de pauze zou worden aangedaan.

Ik als volger heb het volste vertrouwen in de mannen maar een rit naar het “kleine café” doen mijn beperkte hersentjes wel pijnigen maar brengen geen oplossing in deze. De rit voor de pauze had wat hobbels met name de bij vlagen harde tegenwind en de weg onderbreking die we toch probeerde voor onze rekening te nemen tot een vriendelijke wegwerker ons adviseerde de rit iets anders te laten uitzien waar we dankbaar gebruik van maakten. Als we dan op de kilometerteller kijken moeten we ongeveer 44 kilometers noteren en dat we langzaam aan de koffie toe zijn. 45 kilometers nog geen “klein café” eveneens kilometer 46 en 47 en 48 en ook kilometer 49, 50, 51 brengen geen oplossing.

Twee mogelijkheden of de mannen zijn zoekende, wat ik ten zeerste betwijfel, of het “kleine café” is verplaatst zonder hun in kennis te stellen. Maar komt tijd komt raad en is het de taverne 't SIEBELKE in het gehucht Romershoven bij kilometer 52 toch in zicht.

Prima pauzeplaats waar ook de kasteleinsvrouw ons de glimlach op ons gezicht bezorgt als Piet een alcoholvrij biertje bestelt, en ze deze Piet aanbiedt met de woorden dat uit het alcohol biertje het beste er al uit is net als bij een BH het beste eruit is als hij op de waslijn hangt.

(Weet niet of dit door de censuur van het bestuur van TC Elsloo komt en we geen juridische bijstand moeten gaan zoeken. Nogmaals dit is een waargebeurd feit waar een aantal getuigen bij aanwezig waren). Ha ha ha

De rit na de pauze kunnen we scharen onder de noemer relax mede door de merendeels gunstig staande rugwind richting en het ontbreken van weg onderbreking.  Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 101 km     Hoogtemeters = 480 mtr     Gemiddelde = 23,7 km/uur

 

Gps-gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/12052670088

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb