18-09-2022: Visé met onze vakantiegangers

Een speciale rit, maar liefst drie vaste krachten zijn vers terug van een welverdiende vakantie. Ook onze wegkapitein is er weer, de vertrouwde draad kan weer opgepakt worden. Ook speciaal de temperatuur, in ruim een week van zomers naar herfstachtig, bij de start een temperatuur van tien graden, lange broek en lange mouw. Onder leiding van Hub gaan Peter, Frans, Ger, Toine, Jan en Henk richting Visé.

Al na vijf km een kreet van Henk en komt de groep tot stilstand. Zijn beenstukken zakten af, vergeefs al fietsend omhoog proberen te hijsen, de jarretels natuurlijk vergeten. Balancerend op een been de schoenen uit en de beenstukken af. Gelukkig verschijnt er een zonnetje, en de blote benen zijn een zegen. De route loopt via Eben Emael, het paadje langs de Jeker naar Bassenge en stijgend en dalend naar Visé voor de koffie.

Jan is in de vakantietijd een jaartje ouder geworden, en dat moet gevierd worden, Jan trakteert. En na de tweede ronde volgt de afrekening, niet ieder voor zich, maar zoals een vriendengroep betaamd, ieder doet een duit in het zakje (in dit geval een schoteltje) en de kastelein is blij dat ie niet zes keer hoeft te puzzelen. De terugweg een paar mooie klimmetjes, de laatste de Kleverberg waar Toine er met z'n dikke-banden-fiets tussenuit knijpt om de kleinste longblaasjes en bloedvaatjes te testen.

Uiteindelijk na zo'n 83 kilo- en 540 hoogtemeters weer veilig thuis. Ieder bedankt voor de gezellige rit en Hub voor de mooie route. Tot een volgende keer.

 

Der route: https://connect.garmin.com/modern/activity/9635175103

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb