17-07-2023: Alken

Maandag. Eigenlijk zouden we deze rit de verjaardagsrit van Piet als hoofdtekst moeten benoemen maar bescheiden zoals hij is vond hij dit iets te ver gaan, net zoals zijn leeftijd noemen. Wat we wel kunnen aanhalen is dat deze “BINK” Alken op zijn programma had staan en geloof het of niet deze 80 jarige  ”oeps sorry Piet slippertje van de pen” neemt samen met Hub het voortouw en loods ons, tegen de felle wind in, via allerlei wegen, veldwegen en fietspaden, waarvan je je afvraagt hoe krijgt hij ze ontdekt, na 55 kilometers op het terras in Alken. Hier trakteert hij ons op een stukje vla om de vingers van af te likken en wij als tegen prestatie een verjaardagsliedje ten gehore brengen waarvan het Elsloose   mannenkoor een puntje aan kan zuigen. Je zou in dit feestgeruis bijna vergeten wie nog meer is aangesloten bij deze dus: Jan, Harrie, Joep, Peter, Hans, Ger M, en Frans.

Nadat onze buikjes zijn gevuld en we de overwinning van onze bijna 36 jarige Wout uitvoerig hebben besproken neemt Piet het voortouw, wat iemand de spraak ontlokt dat Piet op zijn leeftijd zijnde ook vandaag alweer een top prestatie levert.    

Na de pauze gaat het tempo met sprongen de lucht in wat we mede te danken hebben aan de rugwind, waar naar ik meen niet iedereen probleem mee heeft, ondanks dat we net als voor de pauze verschillende kl…… klimmetjes moeten betwisten.

Al met al weer een fijne rit die we na iets meer dan 100 kilometers en voor een enkeling iets meer, tevreden kunnen afsluiten.  Mannen bedankt, met namen Piet, en tot de volgende ronde.

 

Afstand = 107 km          Hoogtemeters = 540 mtr         Gemiddelde = 25,1 km/uur

 

Gps-gegevens: https://connect.garmin.com/modern/activity/11580533332

 

3697acd1.jpg