17-07-2022: Sarolay en traktaties

Zondag klokslag half negen onder een stralende zon: negen rijders Frans, Fred, Ger, Martin, Piet, Wil, Henk en gastrijders Petra en Armand. We duiken weer België binnen, op zoek naar een helling die we elk jaar wel keertje gehad moeten hebben. En met twee gastrijders een speciale traktatie: de Sarolay, iemand noemde het 'een vieze'.

We pakken de kortste aanloop, anders dan anders rijden we door tot Berneau voordat we rechtsaf gaan naar Visé. Onder aan een rotonde missen we twee man .... wat is er gebeurd? ... iemand hoorde een klap bovenaan de kruising ... maar al snel duiken ze weer op, een gevallen bidon gelukkig. Met onder ons een slecht wegdek, en rechts het spoor, de snelweg en de Maas rukken we op naar de voet van de klim naar Richelle die we laten liggen en verder door naar de traktatie van vandaag. De Cote de Sarolay loopt geleidelijk maar wel steil, tot 10%. Boven in de bebouwing, voorbij de watertoren scherp links omlaag en mooi omhoog naar Housse. Wachten tot compleet en een flink eind omlaag, rechts weer omhoog naar Feneur en de mijn van Blegny, en bij de rotonde links ri Dalhem ... het historische oude centrum met als traktatie afdalen over de Waalse keien. De koffie pakken we in Mesh, de binnenplaats van de Laathoeve. We parkeren onze fietsen netjes naast die van de kapelaan van de Herdershond.

En alweer een traktatie, jarige Piet trekt de beurs voor onze versnapering, hulde. De babbel gaat over Komoot, een handige routeplanner. Hinderlijk is dat bij de voorgestelde routes meteen een hoop bite-vretende foto's en zo meekomen. Kun je blijkbaar uitvinken. Probeer maar eens.

Vlotjes weer naar huis, waar we na 80 km en ruim 600 hm aanschuiven bij de soep.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/9219875394

 

Dalhem  img_8300jpg.jpg