17-06-2023: Een memorabele Memorial

De Memorial is jaaaren geleden ontstaan ter gedachtenis van overlijden van naar ik me herinner Wiel de Kush en Leurke, toen nog naar Eupen. Daarna een jaarlijkse gezamenlijke rit van alle leden naar Roggel. Een Memorial?, er is altijd wel iets om bij stil te staan. Zoals ook vandaag, meer daarover straks.
Zaterdag morgen half tien staan zo’n 16 leden aan de start: Erna, Els, Louwrens, Bert, Jean, Tine en gastrijder Roul, Wil, Frans P, Frans T, Sjraar, Ger M, Harrie, Henk, Onno en Joep.
Beetje veel voor een fietsgroep, daarom opsplitsen C en A-B, elk op eigen tempo, en route zo dat we rond 12.00 beetje gelijktijdig aankomen bij café Dennenoord bij Roggel.
Dit lukt wonderwel, in Meers pakken de snelleren een lusje achterom, en in Ohé en Laak ook weer een lusje achterdoor Stevensweert. En ook vanuit Wessem blijkbaar verschillende routes, want we treffen de C groep op de rotonde in Panheel, ook daar kiest ieder zijn eigen weg. Eind van het liedje is dat de groepen binnen 5 minuten van elkaar arriveren rond 12 uur en aan de koffie of cola en gebak kunnen gaan. De kastelein heeft voor ons een eigen hoekje gereserveerd, perfect. Op een rustig moment pakt voorzitter Louwrens het woord, bedankt iedereen, staat effe stil bij de pech van Harry die op de groene loper is aangereden door een auto. Alle geluk van de wereld, zonder helm was dit fataal afgelopen, nu pijnlijke breuken aan wervels en ribben. We wensen Harry beterschap, en gaan binnenkort op bezoek. Ook horen we in de zijlijn van iemands ernstig zieke zoon, een fietstocht en praatje met collega’s doen dit voor heel effe vergeten. Wat een Memorial, je wordt wel beetje stil van.
Op terugweg stapt Roul over naar de andere groep. Een lekke band van dezelfde Roul, met gezellig gekeuvel en gefronste wenkbrauwen bij het zien van ouderwetse stalen bandenlichters .... en daar komen in de verte die van de C al weer aanzetten, met de ijzersterke dames aan de kop.
Hier overleggen we effe, waarom niet gezamenlijk gezellig verder door naar Elsloo? Onno heeft het vandaag niet en wil vanuit Nieuwstad binnendoor naar Brunssum. En toen ging het ergens fout … aan de kop werd ervoor gekozen om Onno toch maar aan de voet van de Windraak af te zetten …. toen het woordje Windraak viel zagen sommigen van de C hun geest al de berg op kruipen, en kozen ervoor rechtsaf te slaan en via een hun vertrouwde route naar de dikke Stein te gaan, op eigen tempo …. en sommige onwetenden van de resterende groep gingen later ook hun eigen weg naar het terras. We kregen later app van Onno dat hij behouden thuis was aangekomen, en daar ging het om.
Een selecte groep verzamelde zich op het terras van de Dikke Stein voor nog een drankje en napraat, en die was er genoeg na zo'n dag. Penningmeester Harry werd door Bert telefonisch op de hoogte gebracht van de consumpties, en we kregen de toestemming om er nog eentje extra te bestellen. Na zo'n 115 km weer thuis. Zoals gezegd een memorabele Memorial. Hoewel de foto's doen vermoeden dat we vooral op terras hebben gezeten, helemaal niet waar, vooral ook 115 km gezellig op de fiets.

de route van de C: https://connect.garmin.com/modern/activity/11368420713

de route van de A-B: https://connect.garmin.com/modern/activity/11364193404

 

20230617_122158-1.jpg   178662ee-edce-4cff-8b73-09c3073f586bjpg.jpg

eaf1325f-8f3c-4b3f-93c4-de1512e4c21ejpg.jpg   6066635d-a0cc-41a9-963d-480740d1805cjpg.jpg