17-01-2022: er weer inkomen

Twee dagen na het einde van de fiets-lockdown treffen negen leden elkaar bij de kerk, Hub, Frans, Ger 2x, Fred, Jan, Piet, gastrijder Ger U en Henk. Al een maand niet meer in groepsverband gefietst, er moet dus veel bijgepraat worden neem ik aan, weet ik niet want ik kwam iets na klokslag 10 uur aankakken en zag ze nog net de hoek om gaan.

Voor sommigen was het weer effe geleden, dus het verzoek om rustig aan te doen, en dat wordt natuurlijk ingewilligd door de routeleiding. Keerpunt en pauze wordt Maaseik, en meer in bijzonder de stamkroeg bij Aldeneik. Maar eerste de snelwegbrug over, hier kiezen Fred en Ger hun eigen route, en via de bekende fietspaden langs de Wissen. Verderop plots linksaf en via Dilsen en nog meer voor mij onbekende wegen in een ruime lus naar de Sjeiven Dorpel ... en die was gesloten. Tikje terug en daar was het open en ook goed en vriendelijk toeven. En dan ook nog eens zonder de beurs te trekken, want Hub en Ger U trakteerden. Dit greep Piet aan om een lekker glas oud bruin te bestellen.

De pauzepraat was divers, over de enquête, over de nieuwe tenues en als taai toetje de pensioenen en AOW. Het al jaaaaren uitblijven van de indexatie voelt aan als diefstal, maar een schrale troost, ook andere groepen komen er bekaaid vanaf. Laten we onze zegeningen tellen, een stuk fietsen en ouwehoeren, wie neemt ons dat nog af?!

De terugweg loopt over de brug van Maaseik ... en na zo'n 75 km zijn we voldaan weer terug op ons honk. Jongens en koprijders en routeleider bedankt, en tot de volgende keer.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/8133998766