16-04-2022: Waldeslust Haaren

Het paasweekend staat in het teken van paaseieren zoeken en eten met de kleinkids, daarom de fiets op zaterdag uit de garage geplukt en naar de start .... daar wordt ik opgewacht door de C groep met Giel, Jean, Ruud en Louwrens. Doel is Haaren, bij de Einsahmen Herzen in Haaren.

De rit verloopt in slagorde, de senioren Giel en Jean op kop, in het kielzog Louwrens die de route dirigeert en Ruud en Henk dekken de achterhoede. We gaan bij Nieuwstadt de grens over en via Isenbruch en Schalbruch, pikken onder Koningsbos weer een hoekje Nederland en via het nietige Spaans Huusken weer Duits gebied in. Maar uiteindelijk landen we in Haaren en bij Café Dancing Waldeslust.

Op het terras blijven we uitgebreid genieten, eerste rondje en een tweede vier keer cola en Ruud niks. De kastelein serveert Ruud met een brede grijns een leeg glas, raak. De babbel gaat over zonnepanelen en gasverbruik, maar ook hoe je fit blijft. Het geheim van de kok, s'morgens in stand de kousen aantrekken, iemand bekent dat ie soms een tussenhupje moet maken. De rest verklap ik hier niet.

Ook leuk om te weten, omdat het café precies op de landsgrens ligt, heeft de kastelein bij de bar een rekje met voor de Duitsers goedkope etenswaren zoals mayonaise, chips, rookworst en buiten een pallet met pakken frisdrank. De terugweg over de Nederlandse kant, en rond half drie na 80 km belanden we met een voldaan gevoel op het terras van de Dikke Stein.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/8649658623

 

img_7691jpg.jpg  img_7688jpg.jpg