15-03-2022: Haaren andersom

Vanmorgen nog niet de beloofde temperatuur van 16 graden maar wel al een zonnetje, dus perfect voor een rit met TC Elsloo, alhoewel het op de groepsapp de hele week afmeldingen regent door positieve testen.

Bij de start toch een behoorlijke drukte aan de kerk, veel van de C groep en vier leden van de B-Groep: Hub, Ger H, Andy en Frans P, deze vertrekken voor een rit naar Haaren maar dan andersom. Haaren staat wel vaker op het programma van de B-groep maar over Duitsland komt maar sporadisch voor.

Hub en Ger nemen het voortouw richting Neerbeek en wie staat er tot onze verbazing voor het stoplicht alhier, Piet C. Op de vraag of hij aansluit komt een ontkennend antwoord, dit uit corona-voorzorg.

Bekende maar ook stukken onbekende wegen en weggetjes vallen ons ten deel, veelal tegen de toch wel forse tegenwind. Hub en Ger zijn de sterke mannen die deze taak tot de pauzeplaats op zich nemen. Diverse onderwerpen tijdens de pauze teveel om op te noemen die slaan we dus over behalve de afschuwelijke situatie in Oekraïne. Hub en Ger verdienen de koppositie ook op de terugweg, met de wind veelal in de rug, met hier ook weer een aantal onbekende stukken.

Conclusie: Haaren andersom is qua kilometers en hoogtemeters idem als de standaard rit Haaren maar qua beleving toch weer helemaal anders. Ook een aanrader.

Mannen bedankt voor de fijne maar ook pittige rit en tot de volgende ronde.

 

Afstand = 90 km          Hoogtemeters = 317 mtr          Gemiddelde = 25,6 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/8467865294