15-01-2023: Spelen met de wind

Normaal roert maart z'n staart, maar met de klimaatcrisis gebeurt het al in januari. Het weer verandert met de dag, en soms met het uur. Fietsen doen we tussen de regenachtige dagen door, en vaak met je de uren uitkiezen om een droog pak te houden. Vandaag belooft het tot halverwege de middag droog te blijven, en mooi te zien dat we met zes voor de kerk staan: Francine, Frans, Piet, Wil, Martin en Henk.

Een graad of vijf, droog maar een forse wind. Onze pauzeplaats is de Bernardushoeve in Ubachsberg. In Klimmen zien we in de verte een blauwe schim, richting Craubeek komen we snel dichterbij, en aan stijl en kleur lijkt dat onze oud-collega Mart, en dat is 'm dus ook. In de klim fietst ie bij ons weg met z'n e-motortje. Wij gaan via Ubachsberg naar de kop van de Huls, soms ook bekend als de Molsberg, die we linksaf afdalen en etc etc etc door naar de pauzeplaats.

Centraal thema is de Look fiets, een super fiets maar je moet er niets aan krijgen, buitenmaatse onderdelen en nog stikduur ook, de liefde moet wel erg groot zijn. En nog een primeur, Piet zit zowaar ook op Strava .... letterlijk.

Retour worden we geteisterd door de wind, soms van achteren, buffelen van voren, en gevaarlijk zwiepend van opzij. Over Weustenrade en mooi op tijd weer aan de soep na 61 km en 550 hm.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/10312986292

 

img_9265.jpg