Alvorens het verslag te maken eerst enkele weetjes vooraf.

Wisten jullie dat…….

-er vandaag 12 C-rijders aan de start stonden.

-Ruud na enkele ritten met ons weer voor de B-groep koos. Succes Ruud.

-Louwrens lekker kon meepeddelen en niet met zijn snufferd boven de Garmin hoefde te hangen. Dit waren zijn eigen woorden.

-Piet en Els veel herinneringen konden ophalen over de Maasband en Stein.

-Jean en Wim J als sterk duo de hele rit met veel plezier het kopwerk deden.

-Wim S ruim op tijd binnen was om de verjaardag van zijn kleinkind te vieren.

-George trakteerde t.g.v. zijn eigen verjaardag. Dank je wel !

-Tine gisteren nog in Griekenland zat en nu weer zonder problemen in de wielen meefietste. Knap !

-Chrit ook zonder zijn vertrouwde lange compressiesokken weer als vanouds meefietst.

- Erna op dit parcours meer in haar element is dan op golvend terrein en zich dan ook mag belonen met een lekker koud pintje, uiteraard alcoholvrij.

-Toos niet onder stoelen of banken wilde steken dat dit haar rondje was, want in deze omgeving had ze haar jeugd doorgebracht.

-Pierre genoot van het enthousiasme van zijn Toos.

 

Soms moet je eens een eenvoudige trukendoos openen om fietscollega’s in het zadel te krijgen. Dat lukte zaterdag wonderwel, door te appen dat een van de geliefde pauzeplekken, Einsahmen Hertzen in Haaren, te bereiken was zonder de gebruikelijke route over Duitse wegen. En als je dat zelf al een keer voorbereid en gefietst hebt, dan kun je mensen zodanig nieuwsgierig maken dat ze ook daadwerkelijk met twaalven aan de start staan. Voor de routeleider is het dan ook prettig om van te voren aan te geven wie er komt. Is de animo zeer beperkt dan is het verstandig om zo’n rit op een ander moment te rijden. En als het weer ook nog wil meewerken dan mogen Jean en WimJ een tiental rijders meenemen voor een geschatte route van 90 km.

De start begon met een stukje improvisatie, want achter de rotonde van de Koolweg dwongen de asfalteringswerkzaamheden ons om even een ommetje te maken. Bij terugkomst hadden de uitvoerders ons een prachtige strook nieuw asfalt onder de wielen gelegd. Dat was letterlijk en figuurlijk een warm welkom. Omdat wij soms een langgerekt lint vormden en de naam van TC Elsloo hoog wilden houden, gaven we bij het inhalen met regelmaat aan hoeveel rood/wit/blauw rijders er nog moesten volgen. Dat werd hooglijk gewaardeerd. Inmiddels had de Garmin al best wat kmters aangegeven en kwamen Baakhoven en Dieteren in zicht. Hier begon voor de meesten het grote onbekende. Door ’t Doort, Gebroek, Hingen en ’t Reutje was het genieten geblazen, mede ook door de begeleidende zang van onze gevederde vrienden op de vele rustige wegen. Toos, die zelden in de voorste gelederen fietst, zat nu vaak op de tweede plek en attendeerde ons op het natuurgebied ’t Sweeltje, even voorbij Montfort. Gedisciplineerd verplaatste de groep zich langzamerhand richting de pauzeplek en tot onze verbazing waren wij de eersten. Stoelen voor het uitkiezen dus. Niemand die uitgeput in het brede rotan neerplofte, ondanks de 50 km in het smalle zadel. Genoten werd van koffie, cola en een stuk vlaai. Wie dat was???? De routeleider maakte nog een grapje, door te stellen dat hij niet zo zeker was van de terugweg en dat had hij beter achterwege kunnen laten. Alles liep na de herstart weer op rolletjes, totdat we langs camping Böhmerwald reden en daar rechtsaf aangaven. Toen klonk uit vele kelen: “Fout, we gaan hier altijd linksaf.” Maar de routeleiders reden stoïcijns rechts, want dat was de weg die hoorde bij de 90 km. Het “geknor” verstomde pas toen wij bij het AZC overstaken en richting klooster Lilbosch reden. Jammer dat de beroemde en best wel lekkere Livarvarkens hier nog niet buiten liepen, anders hadden die het kunnen overnemen. Nog één hobbel moest genomen worden, de opengebroken weg achter het spoor in Nieuwstad. Een korte wandeling over de stoepen werd de oplossing. Gelukkig vandaag geen lekke band. dat zou een kleine domper geweest zijn op deze bijna smetteloos verlopen rit. Uit de appjes na afloop klonk alleen maar tevredenheid, maar die geven we graag terug aan alle 12 rijders, die vandaag een “nieuwe” route samen reden, eentje van 91 km. Zo knutsel je met plezier nogmaals zoiets in elkaar.

De garmin gegevens van deze speciale route: https://connect.garmin.com/modern/activity/8829673512 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb