14-08-2023: Banneux

Vandaag staat de al een paar weken op het programma staande rit naar Banneux gepland. De vraag is wordt het Banneux light, of toch half heavy, of misschien Heavy maar most beautiful behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Hub en Jan nemen het voortouw met in hun voetsporen Piet, Peter, Joep, Ger M, Harrie, Pe, Sjraar en Frans. Nadat we de rustige wegen op zoeken kunnen we na circa 35 km de eerste hoogtemeters noteren, de klim van rue de Richelle oplopend tot in Blegny gevolgd door korte afdaling tot in Trooz waar ook de tweede uitdaging wacht en we al klimmend via Gomze en Louveigne, waar we eerst hier pauzeren vooraleer we na nog enkele kilometers verder Banneux bereiken. Hier het gebruikelijke ritueel van het branden van wat kaarsjes, ieder in zijn eigen live-gedachten.

De afdaling naar Nessonvaux is een intikker om de terugweg te beginnen gevolgd door het vals plat oplopend stuk tot Soiron waar Harrie nog de fitheid heeft om nog wat camerawerk te verrichten. Voor Piet is de maat nu vol, geen kopwerk kunnen verrichten vandaag als 80 jarige is onbespreekbaar en kan daar niet mee thuis komen. In Herve overwinnen we nog een tweetal klimmetjes van rond de 10 % waarna we kilometers afdalen tot in Mortroux gevolgd door de laatste hindernis naar Neufchateau. Restant van de rit is de gebruikelijke route van de Molenweg met als afkicker de Putstraat, oftewel de klim van Ger, in Schietecoven.

Hub neemt in Geverik afscheid en hier nemen Pe en Frans het voortouw tot in Elsloo wat in geen enkele verhouding staat met het fantastische kopwerk van Hub, Jan en Piet. Bedankt daarvoor. De balans opmakend moeten we constateren dat in deze rit alle ingrediënten van Banneux light, half heavy, heavy en most beautiful aanwezig waren maar ook weer het samen uit samen thuis principe van toepassing was.  

Afstand = 140 km          Hoogtemeters = 1007 mtr         Gemiddelde = 23,3 km/uur

De video opname: https://youtube.com/shorts/tursmNK2tZ4

Gps-gegevens: https://connect.garmin.com/modern/activity/11786943828

 

banneux-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb