14-08-2022: Oirsbach op-en-af

Zondagmorgen, een meer dan stralende dag in het verschiet, fijn dat we vroeg vertrekken, rond de middag en de grootste hitte weer terug bij start. Weer volle bak met 9 starters: Martin, Silvio, Frans, Petra, Wil, Ger, Fred, Piet en Henk. Doel is Oirsbach in Dld. Waarom? --  omdat het zo leuk is.

Via Kunrade omhoog naar het knusse Winthagen en door naar Colmont. In Ubachsberg de afdaling over de Daelsweg, nieuw vrijliggend fietspad (de begeleiders van de Lions-rit kennen die nog). Onder achter het viaduct rechtsaf naar het gehucht Benzenrade waar de instap is naar de bekende klim naar de voormalige vroedvrouwenschool. Menige inwoner van de omringende dorpen heeft daar het levenslicht mogen zien. Nu wonen dezelfde personen mogelijk las oudje in de residentie. De cirkel is weer rond, voor hen dan.

Via Simpelveld door naar Bocholz, mooi via een grote lus bovenlangs het Broek en Prickart door naar Bocholtz en ook daar weer een mooi weggetje naar Oirsbach. Meteen in het dorp rechtsaf slingerend en kiezel ontwijkend omlaag naar de Selzerbeek, scherp links en weer omhoog met een steil eindstukje, en meteen weer rechts omlaag naar Lemiers. De pauzeplek 'Café Belle-Vue' aan de grens van het dorp, was helaas gesloten wegens 'Ferien'. Een aanrader, geweldig uitzicht!

Door naar Wahlwiller, ook gesloten verdorie. De volgende poging in Wittem was raak, en gezelligheid troef, het gaat over buitenbanden ..... compressiekousen en binnenbanden ....tubeless en de juiste ventieltjes.

Uiteindelijk na ruim 75 km en 640 hoogtemeters mooi op tijd weer terug bij start.

Hier de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/9400747867