14-05-2023: Linne

Woensdag. De roep om het vertrek te vervroegen, om de bekende reden, wordt vandaag met veel instemming ontvangen. Twee voorstellen waarvan Linne, ondanks dit de richting benadert die we zaterdag met de ”Memorial” rit op het menu hebben staan, toch de voorkeur heeft.

Vakantieganger Hub meldt zich ook weer maar nog in de vakantiemodus zodoende vertrekken onder commando van Harrie C en Joep L, gevolgd door Sjraar v H, Hub, Ger H, Fred C, Twan J, Henk J, Ger M en Frans P stipt om 9 uur.  

Als we voorbij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Meers fietsen zien we Pierre en Toos die we heel voorzichtig uitnodigen mee te fietsen, naar als ik goed geïnformeerd ben de geboorteplaats van Toos, maar ze slaan dit aanbod vriendelijk af.  

Verder zijn er weinig bijzonderheden te melden omdat de meeste van ons de route kunnen dromen, het terras niet onbekend is zodat we na 42 km de schaduw kunnen opzoeken.

Als we na de pauze vertrekken, onder flink opgelopen temperatuur, met windje in de rug die ook geen verkoeling brengt, schiet de snelheid bijwijlen toch behoorlijk de lucht in wat betekend dat het bij deze hoge temperatuur aanpoten geblazen is. Onder het mom van het mag een beetje pijn doet, bereiken we toch gezamenlijk na weer een fijne rit de thuisbasis. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.      

Afstand = 85 km          Hoogtemeters = 220 m         Gemiddelde = 26,1 km/uur

 

Gps-gegevens: https://connect.garmin.com/modern/activity/11342879434