13-12-2021: naar Bree met negen

Na een vervelend druilerig weekend weer een droge (maan)dag. Nou ... vervelend, de zinderende finale van de F1 met onze Max maakte veel goed. En zorgde voor veel praatvoer onderweg en bij de pauze. En met wie dan wel: onze roerganger Hub, zijn onvermoeibare rechterhand vandaag diesel Joep, Peter in het nieuwe vest, Piet met voorsprong onze senior, Har(rie) in soepele stijl, Frans die gestaag weer op peil komt, onze op veiligheid attente Ger, gastrijder en Banneux-fan Ger U en schrijver Henk. Met negen dus.

En waar gaan we dan heen, die vraag hoeven we niet te stellen, de routeleider voelt feilloos aan wat er in het vat zit en zorgt voor een bijpassend parcours waarbij we allemaal samen weer thuis komen. Bree is het recept van vandaag, redelijk vlak maar toch tegen de 100 km.

De rit zelf kent niet zoveel verrassingen. Maar wat iedereen raakt is de smurrie op de weg - op de achterband - in de lucht en op fiets en kleding en gezicht van degene die erachter zit. Soms denk je dat het regent, jawel, smurrie. En nu snappen we ook waarom Joep de zijde van Hub heeft gekozen aan de kop van de groep.

De pauze werd genoten in Bree, achter de kerk, een groot overdekt terras 'Den Augustijner' waar we ons ruim konden nestelen. De koffie was heerlijk en maakt de tongen los. Natuurlijk werd de prestatie van Max uitgebreid besproken, toch maar eentje van ons. Maar ook eentje van België, geboren en getogen in de buurt van Hasselt, zou zijn prestatie ook toto in België zijn doorgedrongen? En veelbesproken natuurlijk de enquête naar het gewenste tempo in de b-groep, ik wil niet op de uitkomst vooruitlopen. En ook de ravage van de overstromingen in juli, in het dal van de Vesdre bij Nessonvaux - Pepinster - Chaudfontaine. Gaand naar Banneux kom je er langs, kaarsjes schieten tekort.

De terugweg voorspoedig, en na 97 km en toch wel 300 hm weer besmeurd en al terug in Elsloo.

Een fijne rit, zicht op elkaar, elkaar goed attenderend bij oversteken en achterop- en voorop komend verkeer. Kortom, een fijne groep met kameraadschap en zorg voor elkaar.

PS: foto hieronder van het schaatsbaantje naast ons terras, en dat in Bree.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/7954741109

IMG_7123.jpg   IMG_7124JPG.jpg

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb