13-04-2022: Hoesselt

Prima weersvooruitzichten voorspeld die ook nog uitkomen, met prettige bijkomstigheid grote drukte aan de kerk waar de leden van TC Elsloo zich verzamelen. Met Ger M en Hub op pole positie vertrekt de B groep naar Hoeselt met in de slipstream Sjraar, Pe, Harrie, Toine, Ger H en Frans P.

Tot aan "Sappi" in Lanaken is de route nagenoeg bekend maar het resterende traject tot aan pauzeplaats Hoeselt is van hoog geniet-gehalte waarvan een van de weinige herkenningspunten onderweg Commanderij Alden Biesen is.

Pauzepraat divers van oa voetbal tot wielrennen inclusief commentatoren tot zonnepanelen. Als iedereen zijn zegje heeft gedaan starten we voor het tweede gedeelte van de rit die qua genieten niet veel onderdoet voor het eerste gedeelte met als leuke bijkomstigheid dat we bij een markt te voet verder moeten, oversteken tussen de kramen links en de volle terrassen rechts. Voor even het gevoel van de Kennedymars, maar wel met fiets, door een erehaag te lopen. Het tevreden gevoel overheerst als we Belgisch grondgebied verlaten en we weer een fijne rit kunnen afsluiten, wat effe van toepassing is voor de Elslonaren, terwijl een aantal nog wat kilometers moeten bijtrappen voor ze de thuisbasis bereiken.

Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 86 km          Hoogtemeters = 413 mtr          Gemiddelde = 25,3 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/8631208531

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb