12-10-2022: Gemmenich

Onder een slap zonnetje staan vandaag 5 renners aan het vertrek, Ger M, Hub, Joep, Sjraar en Toine. De temperatuur is inmiddels van dien aard dat sommigen al hun hand- dan wel overschoenen uit de mottenballen hebben gehaald.

Klokslag 10.15 u vertrekt de groep olv routeleider en kersvers erelid Hub richting Heuvelland. De route voert ons over een gevarieerd maar ook geaccidenteerd terrein naar Gemmenich, het is voortdurend klimmen en dalen. Onderwijl kunnen we genieten van mooie natuur en prachtige vergezichten.

In Gemmenich aangekomen blijkt de gehoopte pauzeplek gesloten te zijn, na ampel beraad wordt besloten om koers te zetten richting Vaals via het 3-landenpunt.

Vanaf de top leidt Sjraar de groep richting café-restaurant de Zwarte Madonna. De Zwarte Madonna is gehuisvesd in een voormalig klooster. Het interieur laat zich het beste omschrijven als reli-retro met biechtbankjes als stoel en Duitse schlagers als achtergrondmuziek (dat gaat er bij de groep in als gods woord in de ouderling). Ze schenken echter een heerlijk bakje koffie, een echte aanrader.

Na de pauze zijn we net weer lekker op weg als de pechduivel toeslaat in de vorm van een stukje ijzerdraad dat zich in een band boort, wellicht een verlate vloek van de Zwarte Madonna. Na een snelle reparatie koersen we verder.

Net buiten Schimmert nemen we afscheid van Hub. De 4 overblijvers krijgen er geen genoeg van vandaag en besluiten om er nog een extra lusje via Schietecoven aan te plakken. Op de klim naar Schietecoven ontbrand er een hevige strijd en uiteindelijk weet Ger zich, met een strakke sprint,  tot bergkoning van Schietecoven te kronen. Het venijn zit vandaag in de staart.

De stats: 103 km met 964 hoogtemeters

De route: https://www.strava.com/activities/7951955998

 

madonna2.jpeg     madonna.jpg