12-09-2021: Vise

Zondag, fietsdag, maar ook staartje van de vakantietijd en komkommertijd. Dus met slechts drie renners, Frans, Martin en Henk. Op veler verzoek, slechte benen en waterbenen, zuinig met klimmetjes. Visé is dan een aardige keuze, we stoppen er twee klimmetjes in, die we op de zondag naar mijn weten nog niet eerder gedaan hebben: vanuit Eben Emael van achteren de Saint Pierre op en af naar Lanaye, en vanuit Visé via de drukke klim naar Dalhem. 

Onderweg hebben we nog effe gezocht naar de ingang van een tunneltje onderdoor de Saint Pierre, van de kanaal kant naar Eben Emael. We vroegen ons af wat in ... naam de functie geweest kan zijn. Thuis opgezocht, blijkt een dubbele tunnel tussen het kanaal bij Lanaye voor aan- en afvoer van bouwmateriaal bij de aanleg van het Albert kanaal in de jaren 30, hier nog een beschrijving en foto's (excuus, is gebrekkige vertaling uit het Frans).

De koffie wordt genoten in de Laethof, lekker ontspannen in het zonnetje. Een van de onderwerpen was de toekomst van de woensdagavond-rit, tot voor een paar jaar toen het merendeel van de A groep nog werkte een moment om door de week nog een mooie rit te maken. We gooien het vraagstuk in de groep.

Maar uiteindelijk na zo'n 78 kilo- en ruim 400 hoogte-meters weer thuis.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/7477564727