12-06-2023: Ubach Palenberg

Vandaag beloofde het een bloedhete fietsdag te worden als de temperatuur bij het vertrek rond de 24 graden schommelt. Afgesproken wordt als er iemand in de problemen zou komen het effe moet aangeven zodat Harrie en Joep het tempo zouden aanpassen.

Hans, Piet, Fred, Jan, Frans en de gastrijders John en Christ zijn de mannen die aansluiten voor een rit de de B-groep 31-10-2021 al eens heeft gefietst. De Garmin navigatie is een prima apparaat maar soms heel soms, vooral als we om moeten rijden door wegwerkzaamheden, moeten we de hulp van degene inroepen met de terreinkennis al daar. Ook de in slechte staat verkerende veldweggetjes zijn niet aan het apparaat besteed.  Gelukkig zijn deze niet in de overheid en bereiken we na 45 km de pauzeplaats.

Tijdens de pauze wordt er min of meer gesuggereerd de terugreis in een voor alle aanvaardbaar tempo af te leggen, mede gezien de oplopende temperatuur en de nog aankomende pittige klimmetjes. Harrie en Joep kunnen zo om beurten afgewisseld worden waar Frans gebruikt van maakt met de vermelding dat dit grotendeels uit zelfbescherming bestaat en niet omdat hier een nieuwe …… (vul zelf de namen maar in). In Merkelbeek merken we hoe de temperatuur behoorlijk de lucht is ingeschoten als we hier een lek moeten noteren. We onthullen niet wie deze lek had alleen dat je het moet hebben van je zwagers. Na deze kleine malheur is het eindstation niet ver meer verwijderd en kunnen we toch weer een fijne rit op ons palmares vermelden. Op de thermometer, tegen de muur bevestig in de stationsstraat, staat 36 graden dus tijd om thuis de koelte op te zoeken wat we zeker onder deze omstandigheden onder de noemer verstandig kunnen aanmerken. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.   

Afstand = 86 km     Hoogtemeters = 500 m      Gemiddelde = 23,5 km/uur

 

Gps-gegevens :  https://connect.garmin.com/modern/activity/11326229200