12-03-2023: MTB tocht modder en glibber en wind

Alweer een hele tijd geen ritverslagen op de site, het wordt weer eens tijd. Vandaag zijn een paar van de A vroeg uit bed gestapt voor een MTB rit georganiseerd door ODS .. een ODS Classic maar dan door veld en bos. Martin en Henk spreken samen af om mee te doen. Alleen, het weer moet meewerken, al dagen ziet het slecht uit, de hele dag elk uur regendruppels op buienradar. Maar door ervaring wijs geworden .. het kan elke dag omslaan, dus om half acht blik naar buiten, en het is droog !! We gaan. Alleen wel een lichte aanhoudende miezer, regenjasje aan. Later wordt en blijft het droog, prima fietsweer.

De start is in Watersley, vanaf 09 uur, we willen ook een beetje op tijd thuis zijn, we spreken af om 08.15 en pakken bij Spaubeek de route op, en gaan bij Biesenhof langs de Geleenbeek richting Munstergeleen, en dan is het nog maar een peulenschil naar het voormalige klooster Watersley. Ophalen startnummer en door. Buiten ontmoeten we Francien en Koen, dus we kunnen spreken van een verkapte A-rit, we ontmoeten elkaar onderweg nog een paar keer.

Over de route ...  Watersley -> Wanenberg -> St Gerlachus -> de Lijkweg (laaaange klim op kleinste verzetje) omhoog naar Vilt. Daar gaan we steil op en neer in de hellingbossen onder Vilt, en over vervelende en krachtenvretende glibber en modder paadjes op het oude start van Terblijt. Hier ben ik Martin kwijt geraakt (of andersom).

Ik heb de pauzeplaats gemist (aangepaste route niet op de Garmin) en tank weer beetje energie bij de Nachtegaal. Heb inmiddels genoeg krachten verspeeld en laat een klim naar de Dellen links liggen. Er resteren nog een tweetal bosgebiedjes bij Humcoven en Ulestraten met korte felle hellinkjes .. en verlaat hier de route en terug naar Elsloo na 65 km en ca 600 hm. 

Terugkijkend: een uitdagende en uitputtende route vooral door de modder en glibber en de wind.

De route https://www.strava.com/activities/8702754960

 

   martinenhenk.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb