11-10-2021: Alken met beste fietscafe van ..

De aanmeldingen via de groepsapp kwamen maar langzaam op gang, s'avonds maar twee man ... bijna niet de moeite waard. Gelukkig, vanmorgens kwamen er nog een paar bij, en dus met 6 aan de start: Hub, Piet, Peter, Har, Ger H en Henk. Tijdens de pauze blijkt dat men vaak pas s'morgens de knoop doorhakt ... wat gaat het weer doen? hoe voelen de benen? Oproep aan de groepsleden: bepaal dag/avond vooraf of men in principe meegaat, als het weer onzeker is, geeft dit dan aan. Het is fijn voor iedereen als tijdig helder is dat er minimaal drie man paraat zijn.

Helaas kon Jan er niet bij zijn wegens lichamelijk ongemak, beterschap gewenst namens iedereen. En de andere Ger ook beterschap.

Doel vandaag is Alken, die van Cristal, dat Belgische Bier (maar lijkt ook door Heineken ingelijfd te zijn). Gelukkig hebben we twee tom-tom's in ons midden, waar Hub of Piet het naadje van de kous kwijt was, wist Piet of Hub de juiste afslag te nemen, en dat ging of leek in ieder geval naadloos te gaan. Hiervoor zaten ze beiden op kop, de rest volgde gedwee in bewondering. Wat bleek later, Piet komt vaker deze kant op met zijn andere fietskluppie, hij kent de route dus als z'n broekzak.

Pauzeplaats is café 'De Sportwereld', is misschien wel het het beste café van Vlaanderen. Maar vooraf moest Piet wel naar een bakkerij paar deuren verderop, om een vlaai te scoren ..... het café serveert namelijk geen eten bij de drank. Piet stapt op de fiets, een hand aan het stuur, de vlaai balancerend op de andere, en hij steelt de show, rijp voor het circus, applaus.

De pauzepraat gaat over de familiedag (al aangemeld?), overheerlijke kersenvlaai met dikke schuimlaag, de gezondheid, de bloeddruk die volgens betrouwbare bron ook samenhangt met de leeftijd, en de rest ben ik kwijt.

De terugweg is ook weer erg mooi, een aanrader deze rit. De thuisblijvers hebben pech.

Piet en Hub, bedankt voor de mooie rit .... voor de mensen uit Elsloo zo'n 115 km en Hub een toetje van 35 km, dubbel respect voor onze onvermoeibare kopman.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/7639878567

 

Sportwereld.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb