11-07-2022: Chavee Arecht

Maandag 11 juli, bewolkt nog maar vanmiddag moet de zon doorbreken, sommigen met lange mouwen vertrouwen het niet zo. Goede opkomst: Hub, Piet, Jan, Frans, Ger M, Joep, Harrie, gastrijder Ger en Henk. Klokslag 10 gaan we van start, waarheen weet nog niemand behalve Hub, komt goed. Het gaat zuidwaarts, Hub en Ger op kop, de kanaalweg richting M'tricht. Langs de kant van de weg veel mooie blauwe bloemen, blijkt wilde Cichorij. Voor onze generatie komen de herinneringen van vroeger naar boven, een blauw potje Buisman om de koffie aan te sterken. Hub loodst ons door Maastricht via de Noorderbrug - langs Fort Willem en de Via Regia naar Veldwezelt, en bij Kanne dalen we slingerend de Zusserdel af. Verder langs de Jeker of Geer naar Bassenge en verder door het dal tot we linksaf gaan. Onder het spoor door en dan steil omhoog ... krakend en hijgend de Chavée Arecht omhoog, voor sommigen een pokkenberg, nog erger, een apenpokkenberg.

De pauze genieten we in Visé, op ons bekende terras .... maar we missen Piet .... hij blijkt jarig te zijn, en (vergeefs) op zoek naar een vlaai bij de bakker om de hoek. Maar daar is hij dan, bekende brede grijns, en geniet van een spontaan ingezet lied "lang zal ie leven, etc", wel verdiend als kersverse 79-jarige, doe hem dat maar eens na.

De terugweg ook gelardeerd met een paar klimmetjes zoals dat voor een maandag-rit hoort. Na 95 km en 690 hm behouden weer terug in Elsloo ... Hub moet er nog ruim 30 km extra wegtikken. Bedankt voor de mooie rit en het puike gezelschap.

Aandacht: gezien de komende tropische dagen een aangepast programma, start om 09.00 uur en lichtere route.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/9182675668

 

cichorij-2.jpg  buisman.jpg

zusserdel-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb