11-06-2023: Kattenroth

Alweer een tropische dag voor de boeg, voor Frans, Petra, Silvio, Fred, Ger en Henk. Iemand uit de groep moet voor 12 uur thuis zijn om het thuisfront te behagen. Doel is Ulvend, kort naar Gravenvoeren. Bij Moeder de Gans links een binnendoor klimmetje gezocht, de Kinkenberg en de Gijberg af, allebei erg kort en uitkomend op het Vitschen die we volgen tot het huiselijke wandelcafé De Wandelaar. Hier schakelen want het gaat om de bocht best wel flink tot steil omhoog, door het hellingbos de Schophemmerhei en verder boven waar het afvlakt heet het mooi Kattenroth. Verrassend veel tegenliggers, volgende keer oppassen in de klim, een paar scherpere bochten. Bij Ulvend rechtdoor, sluipweggetje naar het voormalige klooster Hoogcruts. En toen was naar het terras in Gulpen nog maar een peulenschilletje.

Aan een tafeltje half in de schaduw worden we getrakteerd door Petra, heeft 'een baan elders' waar we haar graag mee feliciteren. Nog een tip voor wie z'n fietsbroek bacterievrij wil maken ... wassen bij 30 graden is een feestje voor die kleine beestjes, Petra zweert bij het vriesvak .. eerst natuurlijk wassen, dan paar dagen in de vriezer, en schoon is je ... Azijn schijnt ook wonderen te doen volgens google.

Weer een boel wijzer linea recta naar huis, ruim op tijd de finish gepasseerd. Weer een boel pluspunten gescoord. De stand van de dag: 71 km en 490 hm.

PS: komende zaterdag 17 juni is onze jaarlijkse memorial tocht naar Roggel, start half tien, alwaar lekkere vlaai en koffie voor rekening van de club.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/11318373860

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb