11-06-2022: Tongeren

Het is zaterdagmorgen 10 uur aan de kerk een opkomst van een man of acht voor de C groep en 6 man voor de B groep. Nadat ik, Piet J. de C groep bedank voor de mooie ritten welke ik met hun mocht maken in de afgelopen weken, ben ik weer over gestapt naar de B groep, nu weer onder leiding van de oude vertrouwde routeleider Hub, welk weer terug was van een wel verdiende vakantie in Frankrijk.
Bijna blindelings geleide Hub, Peter, Sjraar, Andy, Pee en Piet J, via Maasmechelen, Lanaken, Veldwezelt, Hoelbeek, Kleine Spouwen, Henis naar Tongeren. Onder het genot van een kop koffie op een terras met een lekker zonnetje wordt gediscussieerd over zonnepanelen, warmte pompen en hoe dat straks allemaal geregeld moet worden met de huidige infrastructuur. Ook werd de dure brandstofprijs aangehaald, er werd op gemerkt dat de files in Nederland nog steeds langer worden, dus………
Gezwind vangen we de terugreis aan, de routeleider kennende gaat dat natuurlijk niet de kortste route worden. Via Mal, Millen, Heukelom, Vroenhoven, Lanaken, Maastricht, Voelwammes naar Oud Geulle, waar we de wielrenners van de Maasvallei aanschouwen.  Ook op de brug in Elsloo konden we nogmaals de renners gadeslaan.
Terug in Elsloo met 100 km op de klok en een gemiddelde van 24 met 485 hoogte meters hebben we genoten van een mooie rit. 

De route: https://www.strava.com/activities/7290675561

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb