11-02-2023: De winterstop voorbij?

Een eerste groepsapp om de mensen uit de winterslaap te wekken, of degenen die individueel hun rondjes maken, weer naar de kerk te lokken voor een groepsrit. Een paar reacties, drie man die aan de kerk verzamelen voor de eerste na-winterse rit: Hub uiteraard, Piet uiteraard en Henk.

Hopelijk is de ban doorbroken, en is de opkomst het bij de volgende ritten groter.

Ik zeg na-winterse rit, maar het was een vervelend koude wind, vocht in de lucht, aangeslagen wegdek, niet echt van 'yes!'. Maar je moet erdoorheen, en al fietsend valt het wel mee.

Hub stelt voor Zutendaal, en neemt met Piet de kop, er valt veel te bespreken na zo'n lange tijd. Mooie route, eentje om te onthouden voor keertje met de A-groep. Vermeldenswaard: het fietspad van de autosnelwegbrug aan de Elsloose kant is weer open. De pauze in Wiemesmeer, bij de Lindenhof, tegenover de Maria Lourdesgrot.

Lekker warm, goeie koffie en lekker warm appelgebak. De tongen komen los, heldhaftige ritten naar verre streken zoals Kalterherberg, Widdau. En dan nog eens de weg kwijtraken, je maakt er niet altijd vrienden mee.

De terugweg onverminderd mooi, lekker rustig op de fietspaden, doorsteek naar het nieuwe bungalowpark Terhills Resort in Maasmechelen. Na 79 km voldaan weer terug in Elsloo, oersterke Hub moet er nog zo'n 35 bijtellen, petje af.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/10488913073

 

img_9403jpg.jpg  img_9401.jpg