10-07-2024: Hoeselt

Dinsdag weer een dag waar je wat het weer voor woensdag betreft, weer vraagtekens bij moet zetten. Gaan we wel of niet fietsen, maar als de eerste zich meldt, ik wil wel gaan, waarom hebben we anders regenjasjes, is de keuze van Peter S, Joep L, Harrie C, Ger M, Ger H, Sjraar v H, Hans W en Frans P gauw gemaakt. Nu nog een rit inladen die op de goedkeuring van de groep kan rekenen en lijkt Hoeselt wel een geschikte rit. Op het verzoek of we om 14:00 uur terug kunnen zijn doen we natuurlijk niet moeilijk met dien verstande dat we het vertrek met een half uur vervroegen.

Als we dan om 9:30 uur op pad gaan blijkt al gauw dat de weekend Trier fietsers hun avontuur delen met de overige fietsers waardoor we ongemerkt de talrijk aanwezige klimmetjes overwinnen voor we Hoeselt bereiken. Net op het moment dat we aan de welverdiende koffie zitten draait iemand, al is het van korte duur, de hemelsluizen wijd open. Fietsen poetsen staat straks op het programma mede omdat op de terugweg de wegen nog vol liggen met modder en allerlei troep plus nat wegdek van de buien die ons zijn voorgegaan. Als we Maasmechelen naderen gaat ons het pechduiveltje vergezellen, niet eenmaal, niet tweemaal, maar liefst driemaal moeten we banden wissel toepassen.

Tijdslimiet komt in het gedrang hierdoor maar door samengebundelde krachten redden we het toch om op tijd terug op de thuisbasis te zijn. Al met al toch weer een fijne rit. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 81 km     Hoogtemeters = 400 mtr     Gemiddelde = 23 km/uur

Gps-gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/16344531016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb