10-07-2022: Sippenaeken via de Grote Flap

Al vroeg in de ochtend (6.39 uur) appte ze al, Francine. Die had er duidelijk zin in zou later blijken. Niets vermoedend melden twee gegadigden zich om 830 uur bij de kerk in Elsloo, Frans T en Silvio. Die laatste goed gebruind en uitgerust na drie weken vakantie.
Maar wie is nu de route man? Nou, dat wordt vandaag een vrouw, Francine dus. Frans wilde graag vlak, Silvio met zijn vakantie benen zat ook niet te wachten op hoogtemeters, dus…….. jawel hoor Francine had wel een route in gedachten.
We rijden via Beek naar Meersen en op naar de Bemeler berg. Met Frans en Silvio in haar wiel danste Francine de berg op, dus wat staat ons nog te wachten? Op naar Sippenaeken. Vraagt Francien de Loorberg of een vd Flapjes? Het wordt de kleine Flap. Maar helaas was de weg afgesloten en dus dan de grote Flap maar, pffffffff. Jawel je raad het al Frans en Silvio moesten weer lossen. Via de afdaling richting Camerig. Maar gelukkig nemen we de short cut richting Mechelen. Pauze gelukkig. Daar bleek dat Francien een nieuwe uitdaging heeft, in april de marathon v Dusseldorf.
Via de gebruikelijke route terug naar Valkenburg en de Stoeperd naar huis. Vanaf Geleen had ik ruim 83 km, 623 hm en 23,7 gemiddeld op de teller.
Conclusie de ellende en zorg die Francien de afgelopen weken met haar hond heeft gehad gaven haar vleugels. Een nieuwe routeleidster is opgestaan. Het was een gezellig ochtend met toch wel een frisse wind. Fijn weekend allemaal. gr Silvio