Veluwe weekend 1-2 juli 2023

Het is elk jaar weer een vraag, gaan we een meerdaagse doen? Via een enquête onder alle leden was de uitkomst een tweedaags weekend, op 1-2 juli, de Veluwe. Ons onderkomen is een buitenkansje voor een sportief weekendje, Hotel Papendal. De negen deelnemers: Frans 2x, Piet, Hub, Ger, Harrie, Joep, Martin en Henk. Zes man logeren in het hotel, en twee zijn te gast bij Frans en Truus in Ede.

Maar het weerbericht zit niet mee, de zaterdag is druilerig, en blijft druilerig. Vrijdagmiddag de knoop doorgehakt, we stellen het vertrek uit naar 10 uur, kijken ter plekke nog eens naar de lucht, steken een natte vinger in de lucht ... wordt voorlopig niks. Inchecken, fietsen in de stalling, en we trekken plan B: lunchen bij Frans thuis, gezellig bijpraten, naar buiten kijken en het wordt beter en besluiten dan toch te starten. Om half vier op de fiets, het is en blijft droog, onder leiding van Frans aangepaste route naar de Posbank. Broers Janssen tikken als eerste aan (lijkt wel beetje op de twee Yates broertjes in de Tour). Door het dreigende weer is het lekker rustig op de smalle fietspaden, we treffen slechts een (1) tegenligger!Frans, compliment voor de mooie route.

Om zes weer op hotel, douchen en aanschuiven voor het warme hap. We maken daarna een wandelingetje over het Papendal terrein ... veel sportbonden hebben hier hun hoofdburo, Vitesse een trainingsveld, sport medisch centrum en onderzoek, zelfs de postduivenbond en veel meer. Ook een golfterrein, we spieken effe op de 'afslag' met wel duizend balletjes verspreid over het gazon. In de verte manoeuvreert een gazonrobot tussen de ballen in een poging om het gras kort te houden. Komt er straks een 'golfballen-opraap-robot?'.

Zondagmorgen om half tien staat iedereen gepakt en gezakt klaar voor vertrek ... maar Joep heeft lekke tub. Nieuwe binnenband en op weg, maar paar 10 meter verder weer stop, de buitenband ligt er niet goed op, leeg laten, rondom masseren, lucht er weer in en met vertraging op weg. Het is droog, soms een zonnetje, en rond de 20 graden. Doel is Nijmegen en daarna Kleve. Kijk maar op de gpx-route hoe we getourd hebben. Het gebied onderlangs de Rijn is wondermooi, ooievaars in de lucht, in de wei en eentje op de lantaarnpaal langs fietspad.

Na 60 km begint de maag te knorren, en als geroepen is daar de leuke 'Gaststätte On de Kerk', net nog aan de Duitse kant van de grens. De Strammer Max gaat er goed in. Mooi door de bossen van Groesbeek, door Nijmegen en via de 'Snellebinder' over de Waal. Het pontje van Driel brengt ons over de Nederrijn, en via Oosterbeek tikken we na zo'n 112 km en bijna 500 hm weer aan in Papendal. Een mooie rit, en we bedanken vooral de koprijders Harrie en Martin voor het afvangen van de stevige wind.

Douchen in de welness ruimte, dank aan Frans voor de gastvrijheid, en om 17.00 vertrekken we weer huiswaarts.

Terugblikkend: een geslaagd weekend, mooie ritten, gezellige praat en fijn dat we er weer eens samen op uit zijn getrokken. Voor herhaling vatbaar. De eerste aanmelding is al binnen!

PS: op een lange muur naar het restaurant de sprong van Bob Beamon uitgebeeld, toen een wereldrecord verspringen bij de mannen op 8.90 meter in 1968. De afstand afgemeten op de vloer, de verschillende fases van de sprong in foto's op de muur. We kijken met open mond.

PS: bij neerzetten van de fietsen kwam Piet nog met een leuke, zie foto. Gaat echter niet lukken bij een Toyota Aygo.

Route zaterdag: https://connect.garmin.com/modern/activity/11471437518

Route zondag: https://connect.garmin.com/modern/activity/11471437988

 

img_9978jpg.jpg img_9990jpg.jpg

Foto  Snelbinder (brug) - Wikipedia

 

img_9995jpg.jpg  img_9999jpg.jpg

img_9974jpg-1.jpg  foto2-2.jpg

janssenenjanssenjpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb