09-03-2022: Schweiberg - Aubel - Ulvend

Vandaag prima fietsweer voorspeld, oplopende temperatuur en een luw windje uit het zuiden. C groep koerst richting Haaren terwijl de B groep, Hub, Harrie, Toine, Ger H, Ger M, Andy en Frans P Aubel als opdracht voor de wielen geschoteld krijgt.

Na een periode van alleen vrijwel vlakke ritten gevolgd door een aantal ritten met een glooiend parcours leent Aubel zich uitstekend voor de eerste iets pittiger hoogtemeters. Aubel kan op verschillende manieren worden bereikt maar Hub kiest verrassend voor die richting met de klim van de Schweiberg. Dat de Schweiberg, voor iedereen van de B groep van TC Elsloo voorlopig nog niet tot de favoriete klimmetjes behoort, nemen we manmoedig op de koop toe. Verder vervolgen we de rit om via Teuven, en in een al reeds eerder vermeld verslag erbarmelijk slecht wegdek naar Hombourg, om zo vals plat Ravel 38 te bestrijden en in Aubel aan de welverdiende pauze kunnen beginnen.

Overleg tijdens de pauze welke richting we naar de thuisbasis willen, met als uitkomst dat we niet de makkelijkste, maar de terugrit met nog wat hoogtemeters in het verschiet willen aandoen. Ulvend ligt dan voor de hand en zo geschiede.

Net als we langzaam beginnen te dromen van languit op de bank naar de wielerkoersen te kunnen gaan kijken krijgen we te maken met een klein malheur. Ger M moet na waarschijnlijk weer zo’n krachtexplosie, op het klimmetje tussen Amby en Meerssen van de fiets door een gesprongen spijk. Dit dwingt ons om in een rustiger tempo de laatste kilometers af te leggen van weer een geweldige rit. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

 

Afstand = 81 km          Hoogtemeters = 815 mtr          Gemiddelde = 23,4 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/8426631646

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb