09-02-2022: Aubel Light

Prima weersverwachting voor de rit van vandaag, maar voorafgaande de rit lichte miezer, zou het dan toch…...  Op naar de startplaats en zie een behoorlijke bedrijvigheid zowel van de C als de B-groep. De B-groep bestaat uit Hub, Ger M, Ger H, Toine, Els, Sjraar, Harrie C, Andy en Frans P. Na een aantal vlakke ritten nu een rit met wat hoogtemeters.

Hub en Ger M openen, wel met een forse tegenwind, de rit via het vervelend oplopend stuk van Catsop naar bovenste Geulle waar de miezer weer toeslaat en in Amby overgaat in regen, zou het dan toch…..  Gelukkig maar van korte duur en kunnen we opgelucht de rit zonder problemen naar de vaste pauzeplaats in Aubel aandoen. Pauzepraat laten we voor wat het is behalve dat we de terugweg niet langs het slachthuis nemen maar het fietspad Ligne 38 waarna we van Hombourg tot in Teuven het erbarmelijk erbij liggend wegdek alle kuilen en valkuilen proberen te ontwijken wat ons ook lukt. Wat ons niet lukt is het voorkomen van een lekke band. Snelle reparatie maar de “bobbel” in de buitenband noopt ons tot verder onderzoek echter zonder resultaat. Ingber is het laatste obstakel dat we moeten overwinnen vooraleer Hub in Genhout de groep met een tevreden gevoel verlaat en de rest richting Elsloo afdaalt.

Fijne rit waar Ger M naast Hub tegen de wind tot in Aubel het vuile werk opknapte. Hub natuurlijk de hele rit, onze dank alweer hiervoor. Een rit waar Toine een ijzersterke indruk achterliet.

Een rit waar een aantal moeiteloos mee pedalleerde een aantal iets minder en Els, ik zou liegen als ik zou zeggen moeiteloos, maar zeer zeker zich kranig heeft gemanifesteerd. Ook weer hier het motto Samen uit Samen thuis.

Dame en heren bedankt en tot de volgende ronde.

 

Afstand = 86 km          Hoogtemeters = 631 mtr          Gemiddelde = 22,8km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/8267907358

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb