08-11-2023: Bree

Woensdagmorgen: Druk Whatsapp verkeer op dinsdagavond wat zou kunnen inhouden dat er misschien een respectabel aantal leden van de B-groep, op de vaste vertrekplaats, aan de kerk zouden verschijnen.

Het verwachtingspatroon had een overtreffende trap gehalte op woensdagmorgen liefs 14 leden van de B-groep die stonden te popelen voor een rit naar Bree.

Joep , Harrie , Twan, Pe , Ger, Piet, Ruud, Sjraar, Piet, Fred, Jan C, Frans, en gastrijder Andy + Henk J die circa 30 km mee peddelt zijn de vertrekkers.

Normaal vertrekken we met de wind tegen, en nu moet ik het boetekleed aantrekken want mijn voorstel om naar Bree te fietsen leverde precies het tegenovergestelde resultaat op en wind was er ZZW 30 km/uur. Nu ligt Bree nog steeds en nog altijd N/W. De rest is geschiedenis, laten we maar zeggen dat dit bij het leerproces hoort net als het met zo’n grote groep op pad zijn wat toch een andere discipline vereist. Bree bereiken we toch ondanks weer een aantal eigenwijze Garmins, maar ik moest beloven dat dit de laatste letters zijn die we hieraan besteden, bij deze.

Pauze op het Vrijthof jawel ook in Bree hebben ze dit. De heenweg met Harrie en Joep op pole positie en ook op de terugweg geen verandering ondanks de felle tegenwind. Hoe sterk dat deze mannen fietsen kun je afleiden uit het feit dat er uit de groep de roep van tandje minder verschillende keren te horen was. Leuke bijkomstigheid wil ik toch nog vermelden, Piet die meestal de route en tevens het kopwerk verzorgt op maandag heeft het ongeveer driekwart van de rit uitgehouden in het midden van de groep maar stilletjes aan zie je hem naar voren sluipen en het kopwerk overnemen. Die kopwerk bacterie is waarschijnlijk niet te behandelen. Ha Ha Ha   

Mannen bedankt voor de mooie maar winderige rit en tot de volgende ronde. 

 

Afstand = 86 km     Hoogtemeters = 307 mtr     Gemiddelde = 23,7 km/uur

Gps-gegevens: https://connect.garmin.com/modern/activity/12650066840