07-05-2023: Hombourg

Het is mei, vandaag dus de eerste zondag met start om half negen. Op dit vroege uur is het nog fris, wat aan te doen? De twijfelaars komen met driekwart broek, de optimisten met korte boks en truitje met armstukken. Al snel gedurende de rit wordt het aangenamer, en duidelijk wie de beste keus heeft gemaakt.

Aan de start: Frans, Petra, Ger, Martin, Wil en Henk. Een half uurtje meer fietstijd, dus we kunnen verderweg, eindelijk. Henk heeft Hombourg in gedachten. Heen over de Kleverberg, onderaan het tunneltje bleek deze afgesloten maar het bord stond uit zicht, Martin kon nog op tijd in de remmen. Het gevaar licht op de loer. Dan de Daalhemmer op, en via Beutenaken naar Teuven (een dode das langs de weg). Daar stond een waarschuwingsbord ruim op tijd, door gaan we op hoop van zegen. Verderop is de doorgaande weg in proces van vernieuwing, in het begin nog prima te doen, verderop als een gravelaar over de aangewalste onderlaag, maar nog verderop moeten we er af en te voet paar 100 meter sjravelen. Wil dreigt een klacht in te dienen, hiervoor is ie geen lid van een fietsclub. De weg omhoog naar Hombourg is al niet veel beter, oneindig veel keer opgelapt, zigzaggend verder. Alweer een klachtenformulier van Wil. In Hombourg over de grove kasseien langs het oude treinstationnetje en over de Ravel om de heuvel van Hormourg heen, naar Sippenaken. Tijd voor een lekke band van Henk. Op dit moment van rust tijd voor mankementjes aan de fiets ... een vaag piepende schijfrem bij de een ... een hinderlijke krak in de pedalen bij de ander .... Met wat tips van Martin weten we weer wat te doen.

Koffie in Gulpen, gezellig in de zon, genieten. Terug over de Ingbergracht, in Valkenburg kiezen we voor de Goudsberg, en daarna lopen de benen vol. Het best wel hoge tempo, overmoedig smijten met de krachten doen de benen langzaam vol lopen. De groep hervat zich, en in konvooi verder naar de thuisbasis in resp. Sweikhuizen - Neerbeek - Elsloo - Berg ad Maas.

Na zo'n 80 km en 720 hm mooi op tijd weer thuis. Tot volgende week.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/11066754710

 

r/thenetherlands - Dat is wel een érg specifiek verkeersbord.