07-02-2022: Kleine groepjes

Maandag na een hele 'zon'dag van regen, harde regen, de wegen nat en vettig, en ook koud door de harde wind. Dus afmeldingen voor de maandag-rit, maar sommigen gaan op eigen houtje, of met tweetjes. Goed om de regelmaat er in te houden, en later op de dag gaat de zon schijnen.

En wie gaan er dan op stap? Ik heb een rondje gemaakt: Hub een rondje vanuit Brussum, Peter blijft binnen Belgie en pikt Peer en Bree mee op z'n rit, Fred heeft met Frans T een rondje van gemaakt en Henk heeft een driehoekje Kerkrade - Maastricht gemaakt.

Over de rit van Henk (mijn rit dus) .... een verkenningstocht voor de Lions sponsortocht. Wij als Tourclub Elsloo samen met de Maasvallei verzorgen de begeleiding tijdens de tocht, fietsers op kop en een paar achteraan om de kudde bij elkaar te houden. En we zorgen voor het bedenken van de routes. De start is bij Vaeshartelt en de pauze is bij Brasserie Brasserie Ehrenstein, en dit ligt achter Heerlen, achter de Locht en de Beitel. Uitdaging is om een route te vinden in dit weinig aantrekkelijke gebied, zachtjes gezegd (excuus). En dat is gelukt, we doen het via Trilandis en de Hamstraat. Over Bocholtz en Partij naar Gulpen (in Partij een lusje langs het voetbalveld omhoog naar de boerderij en weer omlaag naar de voet van de Gulpenerberg). In Gulpen een kopje koffie en stukje heerlijk kersenvlaai met dikke slagroom genoten .... vanaf Cadier en Keer naar Maastricht om bij de kerk van Heer de route naar finishplaats Vaeshartelt te verkennen. Ook geslaagd.

Onderweg veel water gezien, stromend langs de weg, de Geul heeft weer erg hoog gestaan, en zou rond de middag in Meerssen hoogste punt bereiken. Dus nieuwsgierig naar de monding van de Geul bij Voulwames ...  De fiets geparkeerd tegen het kademuurtje en over modderig paadje naar de monding gekluund. Maar hier viel het erg mee met de Geul, wel flinke stroming, maar geen hoge stand. Buitenkansje van deze uitstap: een boel erg verse dassensporen gevonden op het paadje, ze zijn hier dus vanmorgen geweest, vannacht heeft het nog geregend. Mijn IVN-hart klopte effe wat sneller, dassen in de Maasbedding, dus niet alleen in holle wegen, alweer wat geleerd.

De routes:

Van Fred en Frans: https://www.strava.com/activities/6644301795

Van Henk: https://connect.garmin.com/modern/activity/8253788048

 

img_7330jpg.jpg  img_7325jpg.jpg

img_7324jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb