06-11-2022: Hallembaye

Een bewolkt begin van de zondag. Met Martin, Frans, Piet, Silvio, Francien, Wil, Ger en Henk toch mooi weer met 8 aan de start. Bijna full house. Allemaal met de lange broek behalve een, maar die had er een verhaal bij, lering: leg s'avonds alvast je kleren klaar.

De wind komt van het zuiden en is best wel fors, dus daar gaan we heen, in een streep. Een streep langs het kanaal. Maar eerst een voor velen onbekend steil lusje onder de snelwegbrug door, en bij Maasmechelen pikken we het fietspad op. We volgen achtereenvolgens de Zuid-Willemvaart -> kanaal Briegden-Neerharen -> Albertkanaal. En we gaan er pas vanaf bij Kanne, over de brug naar Emael en door naar Eben (inderdaad twee afzonderlijke kernen, net als Berg en Terblijt, en Cadier en Keer?). Hoogtepunt is vandaag de Hallembaye, die loopt van deze kant best wel lekker door.

Koffie in de Poort in Moelingen lukt niet (gesloten) dus naar de Laathof. Een gezellige boel, rode draad was onze Tom .. zijn liefdesleven, bezoek aan Fortuna, hij is nog zoekende dus. Nog een tip voor het herstel na een inspannende rit, zorg dat je de eiwitten aanvult. Blijkbaar is chocomelk het ei van Columbus, een goede combinatie van eiwitten en koolhydraten, een huis-tuin-en-keuken hersteldrank. Moet je wel de light variant pakken, anders te veel koolhydraten .....

De terugweg is standaard, en mooi op tijd thuis na 68 km en 450 hm.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/9926961268

 

chocojpg.jpg