05-08-2023: Aubel

Zaterdag 5-8-2023. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, en waarom niet, zou de eerste regendruppels om omstreeks 14 uur op ons neerdalen. Hub, Sjraar, Hans, Pe, en Frans zien een mogelijkheid om voor die te verwachte bui op de thuisbasis teruggekeerd te zijn.

Niet alleen het weer maar ook de vraag welke kleding, dat in hartje zomer, spelen vandaag mee, te koud is niet goed eveneens te warm. Waar we ons geen zorg over hoeven te maken is de richting van de rit want die heeft Hub al voorbereid namelijk Aubel via de Voerstreek.

Tot Mesh de gebruikelijke route ri Schophem waarna we links afbuigen Sint-Martens-Voeren verder de oplopende weg naar Sint-Pieters-Voeren met als toetje de laatste ongeveer 2,5 kilometers  6 % oplopend klim met pieken tussen de 8 en 10 % voor we de grote weg bereiken en we afdalen naar Aubel.

Tijdens de pauze komt het personeelstekort op alle fronten ter sprake en het steeds groter wordend probleem op dit gebied. Verder geen verrassingen ware het niet dat de kersverse trotse opa Pe de consumpties voor zijn rekening neemt. Namens de groep nogmaals bedankt daarvoor.

Na de pauze, via het klimmetje na het slachthuis, zoeken we de route over de Plank op waar we gesteund door de rugwind in een rap tempo Margraten aandoen waarna we Valkenburg vermijden en we kiezen voor de afdaling van de Brakke Berg wat inhoudt dat we het klimmetje van de Kleverberg nog voor de kiezen krijgen. Als we dit hebben overwonnen en Hub in Genhout, voor we hem bedankt hebben voor de rit en het kopwerk, grotendeels alleen het kopwerk verzorgend, zijn thuisreis aanvaard, rest ons de dreigende donkere wolken voor te zijn en zo droog het eindstation te bereiken wat ook geschiede.

Ook hier blijkt weer dat niets zo veranderlijk is als het weer.  Weer en mooie sociale rit mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Ps: route Gps geleend van Sjraar. Heb per ongeluk de heen en terug ritten apart opgenomen.

Afstand = 79 km          Hoogtemeters = 640 mtr         Gemiddelde = 22,4 km/uur

 

Gps-gegevens: https://www.strava.com/activities/9586956682