05-06-2023: Herkenbosch

Met 8 leden van de B-Groep op pad deze morgen: Harrie C, Piet C, Jan C, Sjraar v H, Ger M, Joep L, Hans W en Frans P.  De NNO wind biedt ons de mogelijkheid naar Vlodrop/ Gitstappermolen als pauzeplaats af te reizen.

Als we ontdekken, voor het vertrek, dat de Gitstappermolen maandag rustdag heeft hebben we altijd nog Piet die samen met Jan, na kort overleg, een verrassende rit voor ons in petto hebben die toch ook richting NNO zou gaan.

En inderdaad na de heenrit die volgens mij, net zoals in de grootte rondes, als wandeletappe aangemerkt kan worden, alhoewel ik niet met zekerheid dit ook kan uitspreken in naam van Harrie en Piet, die weer het kopwerk voor hun rekening namen, we op een geweldige locatie terecht komen namelijk op het terras van de golfbaan net buiten Herkenbosch waar verschillende oudere versies van Tiger Woods en Kathy Whitworth hun balletje proberen te putten.

Aangezien er een tijd van komen er ook een is van gaan gaat de terugreis in een iets hogere versnelling, mede gestimuleerd door de wind in de rug, erg voorspoedig met toch iets meer dan 100 kilometers op de teller bij thuiskomst.

Conclusie : Na een iets frisse start, starttijd van half 10 oké in mijn optiek, gezien de sterk oplopende temperatuur. Prima rit voor herhaling vatbaar. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 106 km     Hoogtemeters = 267 m      Gemiddelde = 25 km/uur

 

Gps-gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/11274740984