05-02-2022: Hoeselt met een droge broek

Een droge, zonnige maar ook koude zaterdag, en een stevige wind die de gevoelstemperatuur omlaag drukt. Een man of 7 aan de kerk: Hub, Frans P, Peter, Andy, Wim J, Lei en Henk. Piet en Jan komen ook aanrijden, maar die zijn er niet voor ons, die sluiten aan bij hun groep van Hendriks, die verzamelt bij Wino. Lei en Wim pakken hun eigen route, de mannen van de B gaan naar Hoeselt. Er werd nog gewaarschuwd voor modderige weggetjes, maar Hub stelde ons gerust. Als het een beetje meezit kan de broek na de rit zo weer in de kast ...

Met Hub en Peter druk keuvelend op kop gaan de de Maasbrug over, en via via via naar Hoeselt. Inderdaad geen vettigheid, een paar waterplassen waar we omheen kunnen. Geslaagd.

De pauze in een knus café, lekkere koffie, Peter trakteert. De babbel gaat over de beklimmingen in de Alpen, of mooier nog in de Dolomieten en Pyreneeën. We dromen weg, krijgen zin in vakantie. Maar eerst naar huis terug, ook weer via via via via tot we na zo'n 80 km terug zijn in Elsloo. Andy pakt er met Genhout nog zo'n 8 km bij, en Hub Brunssum een forse 35 km. En ... met zuivere broek zoals beloofd ... toch maar de was in.

De route:  https://connect.garmin.com/modern/activity/8242425486