04-09-2023: Posterholt

Maandag. Vandaag zouden we vertrekken met 8 coureurs, ware het niet dat Harrie met een technisch probleempje nog voor we een meter gefietst hebben zijn rit naar huis moet maken in plaats naar Posterholt. Posterholt klinkt voor twee deelnemers, die een aantal weken de fiets met rust hebben gelaten als muziek in de oren. In hun beleving een vlak ritje met niet al te veel kilometers. Piet en Jan zijn de mannen die Posterholt hebben voorgesteld en nemen dan ook resoluut het voortouw in hun spoor gevolgd door Twan, Pe, Ger M, Sjraar en Frans.

Als we richting Catsop dus richting het zuiden fietsen zijn de eerste gefronste wenkbrauwen al ietsjes zichtbaar, maar oké het kan ondanks het feit dat Posterholt richting het Noorden ligt. Nog meer gefronste wenkbrauwen als we als toetje, dat normaal wel eens op het einde van een rit van toepassing is, we richting Sweikhuizen met bij behorend klim aandoen, gelukkig tot voor het kerkje waar we rechtsaf slaan een al verder klimmend Puth bereiken. Het idee van een vlakke rit valt in het niet als we rondom Puth nog wat op en af koersen en we uiteindelijk boven op de Windraak belanden. Nog steeds niet de richting die we hadden gepland en dat verandert pas als we Etzenrade passeren en we dan weer Nederland dan weer Duits grondgebied doorkruisen vooraleer we het terras van vakantiepark Landal Green Park als rustpauze benutten.

Hadden we voor de pauze, op heel vaak onbekend terrein, circa 50 km voor de kiezen, krijgen we na de pauze ook 50 km op bekender terrein vooral als we terloops ook nog Belgisch grondgebied aandoen en dit laatste iets meer aansluit bij de mannen die van een vlak ritje hadden willen genieten.

Achteraf kunnen we alleen maar concluderen dat we weer een prima rit kunnen bijschrijven. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.  

Afstand = 101 km          Hoogtemeters = 445 mtr         Gemiddelde = 24,5 km/uur

Gps-gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/11944746511

 

posterholt.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb