02-11-2023: Spinning met de Tourclub

Als Tourclub zijn we gewend op het asfalt te fietsen. Soms zit er een stukje gravel of bospad in het parcours, maar dat nemen we voor lief. En als het weer niet meezit, regen of sneeuw of vorst, dan is het balen. Daarom kwam het idee op om te gaan spinnen in de winterperiode. Vandaag de eerste spinning sessie, bij Fitness centrum HRM in Urmond. Hier het ritverslag.

Aanwezig met 11 leden: Wil, Petra, Martin, Frans T, Joep, Henk, Piet J, Louwrens, Peter en Harrie V. Har C hanteerde de afstandbediening en koos voor ons een 47 minuten rit naar een of andere bergpas.

Op het scherm hebben we zicht op de weg en de bergen op de achtergrond. Onze routeleider Evert op de voorgrond gaf aanwijzingen, en ieder kan z'n eigen inspanning kiezen via de weerstandsknop. En dat liep gesmeerd.

Na afloop krijgen we van Evert nog wat rek en strek oefeningen, met o.a. afwisselend een been over het stuur leggen en proberen je neus op je knie te drukken. Het douchen is ook een leuk intermezzo, maar drie douches, dus met tweetallen om de beurt - haartjes nat - shampoo - uitspoelen. Als afsluiting aan de bar een lekker kopje koffie of fris, met op de achtergrond Ajax-Volendam. Tot slot: gezellig, sportief, teamgeest. Tot volgende week.

spinning1.jpg  spinning3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb