02-06-2024: Stukje Haspengouw

Zondagmorgen, frisjes en bewolkt. Normaal zou je nog eens omdraaien, maar in clubverband zoek je de gezelligheid op van Frans - Silvio - Martin en Ger, en de fiets. Waarheen? Een paar schrikreacties op het getipte klimmetje naar de Bois de la Dame ... aangepast naar rondje Visé.

De snelwegbrug over en langs Maas en kanaal Briegden Neerharen en Albertkanaal zuidwaarts, en voorbij Vroenhoven rechtsaf het veld in, over de welbekende betonplaten weggetjes. PS: in Kotem zoeft Francine langs. Plassen water ontwijkend, modder en pratsj opspattend, bij een groot meertje rechtsomkeer en via via belanden we wonderwel op de kop van de slingerberg Zussendel vanuit Kanne. In Eben Emael zoeken we de Rue de Garage op. Na een klim volgt een afdaling, de Cote Saint Pierre. PS: hier zoeven drie andere fietsvrienden langs van Team Chatteau. Koffie pakken we in Kanne, wel nadat we met de helm in de hand de meiprocessie laten passeren.

We waren vroeg aan de koffie, Silvio als sponsor, nog eens onderstrepend hoe ontzettend blij en gelukkig hij is om weer mee te kunnen trappen. Het onderwerp: slimme manieren om energie te besparen en vooral te winnen in en rondom je huis. Je moet wel plek hebben om een watercontainer van minimaal 10 m3 te kunnen bergen. Rustig fietsend, in Moorveld weer effe rust voor de volgende processie, en na 64 km weer mooi op tijd thuis. 

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/15710712090

 

Côte Saint Pierre / Rue du Garage vanuit Lanaye