02-02-2022: Kanne via Eben-Emael

Als we de weersvoorspelling van de avond voor de woensdagrit van TC Elsloo zouden geloven konden we ons beter nog een keer omdraaien. Maar ruim voor de afgesproken tijd van half negen, wel of niet fietsen, rinkelt de WhatsApp en meld Hub: ik wil wel gaan. Bij de startplaats aan de kerk melden zich verder nog Ger M en H plus Frans P. Vlakke aangepaste rit voor de tijd van het jaar richting Kanne is het vooropgezet plan langs de voor de meest onder de leden bekende weg langs het water tot bij papierfabriek Sappi, kort klimmetje en effe verder afdaling op zoek naar het Albert kanaal. Als we, hoog boven ons, de brug van Vroenhoven al een tijdje zijn gepasseerd worden we tot stoppen gedwongen door een over het pad zijnde slagboom. Optie 1 onder slagboom door pad vervolgen of optie 2 omkeren en vanuit bijna stilstand kort pukkeltje van 10 % nemen. We kiezen voor optie 2.

Helaas heeft die optie, zonder dat dit de opzet was, meerdere gevolgen oa meer klimwerk, glooiende en op veel plaatsen met modder besmeurde veldwegen en iets waar moeder de vrouw niet trots op zal zijn, tenminste niet die Frans P en Ger H, die er uitzien of ze achter de tractoren van de boeren hebben geholpen hun akkers te bewerken. (grapje, was wel op sommige veldwegen veel smurrie). Hiermee hebben we het gegeven wie naast Hub het kopwerk heeft verricht ook weer opgelost.

Geen pauze in Kanne, niet omdat de stammeneekes ons niet wilde ontvangen, nee gewoon alles gesloten punt. Dan maar door naar Maastricht waar we aan de achterkant van de Muizenberg nog een kroegje ontdekken. Korte pauze en via de ”groene long” terug richting Elsloo voordat de weergoden zich alsnog zouden bedenken.

Leuke rit met onbedoeld een aantal klimmetjes zoals de Zusserdel,  Rue du Garage en als toetje de Kruisberg. Mannen bedankt tot de volgende ronde.

Afstand = 64 km          Hoogtemeters = 297 mtr          Gemiddelde = 23,2 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/8227176477

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb